GündemÖzel Haberler

Pazarcılardan Vatandaşa Çağrı

Pazar pazarı esnafı, ürünlerin oldukça uygun fiyatlarla satıldığını söyleyerek vatandaşları büyük marketlere gitmek yerine semt pazarlarından alışveriş yapmaya davet ediyorlar.

 

 

 

Pazar esnafı, kış sebzelerinin yenilmesi için son haftalar olduğunu söylerken Büyükşehir MERHABA okurlarını semt pazarlarından alışveriş yapmaya davet ettiler.

 

Pazar tezgahlarındaki son durumu Büyükşehir MERHABA okurlarıyla paylaşan pazarcılar, meyve ve sebzelerdeki son fiyat aralıklarını anlattılar. En güzel semt pazarlarının Balıkesir’de kurulduğunu söyleyen esnaf, fiyatların da yakın zamana kadar düşeceğini söylediler.

 

Turgay Aktürk: Yaklaşık 10 yıldır pazarcılık yapıyorum. İşini severek yapanlardanım. Satışlarımız normal zamanlarda iyi ama bahara geçiş dönemi olduğu için şu sıra alışveriş konusunda durgunluk yaşıyoruz. Ara dönem olduğu için meyve-sebze de fiyatlar biraz yüksek. Dolayısıyla satışlar da düşük. Vatandaş alışveriş için mevsim meyvelerinin çıkmasını bekliyor. İnşallah gelecek ay başında satışlarımız da artacak. Pazara da böylelikle canlılık gelecek. Domates 3,5 biber 4 lira. Tabi çeşitlerine göre fiyatlar değişiyor.

 

Erdoğan Güngör: Ben yaklaşık 23 yıldan beri pazarcılık yapıyorum. Şu sıra Pazar normal. Çok fazla satış yok ama yine şükürler olsun. Fiyatlar uygun aslında ama satışlar durgun.  Aslında bizim işlerimizi en çok etkileyen etken her mahalleye açılan alışveriş merkezleri oldu. Vatandaşlar oraya gidiyor. Pazara gelmek zor geliyor. Ama ürünlerimiz taze, doğal ve çok uygun fiyatlarla satışta. Ben vatandaşlarımızı semt pazarlarından alışveriş yapmaya davet ediyorum. Böylelikle hem en taze gıdaları yiyebilecekler hem de uygun fiyatlarla alışveriş yapacaklar.

 

Muhammet Alkaya: Ben 6 yıldır pazarcılık yapıyorum. Pazarda şu sıra biraz durgunluk var ama bunun geçeceğini düşünüyorum. Nisan ayı başında bu durum da azalacaktır. Ürünlerimiz hem çok kaliteli hem de uygun fiyatlarla tezgahlarda. Elmanın kilosu 1,5, portakalın kilosu 1,75 lira. Bu fiyatları marketlerde bulmak neredeyse imkansız. O yüzden alışveriş için vatandaşlarımız semt pazarlarını tercih etsinler. Burada hem çok kaliteli ürünler var. Hem de oldukça uygun fiyatlar mevcut. Biz pazarcıların desteklenmesi ve vatandaşların semt pazarlarına gelmesini istiyoruz.

 

Umut Köse: Ben neredeyse 15 yıldır pazarcılık yapıyorum. İşimi seviyorum. Kendi bahçemizde ürettiğimiz ürünleri pazarda satıyoruz. Vatandaşımıza hem en doğal ürünleri hem de en ucuz fiyatlarla ulaştırabiliyoruz. Balıkesir’de neredeyse her semtte pazarlarımız kuruluyor. Başka illerde bu kadar olanak yok. Ben de vatandaşlarımızın semt pazarlarına gelmesini istiyorum. Günümüzde her mahalleye büyük marketler kuruldu. Neredeyse tüm ürünler satılıyor. Oraya gitmek daha kolay geliyor ama bizdeki fiyatları orada bulamazlar. Kendi bahçelerimizden en doğal ürünleri getiriyoruz.

 

Mustafa Erdoğan: Ben uzun yıllardan beri pazarcılık yapıyorum. Patates ve soğan satıyoruz. Fiyatlarımız yıllardan beri aynı. Neredeyse her yemekte kullanılan patatesler en fazla alınan ürünlerden. Bu sene oldukça fazla üretim oldu.  Patatesin çoğu tarlada kaldı. O yüzden fiyatlar çok düşük. Çeşidine göre 75 kuruştan başlıyor 1,5 liraya kadar patates bulmak mümkün. Pazar yavaş yavaş canlanıyor. Havalar ısındıkça işlerimiz de açılacaktır.

 

 

Serap Tetik Acar

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu