YaşamGündemÖzel Haberler

Pazarın Canlı Atmosferi Önemli Ölçüde Azaldı

Bayram Tatili Cumartesi Pazarına Yansıdı

Pazarın Canlı Atmosferi Önemli Ölçüde Azaldı

Bayram Tatili Cumartesi Pazarına Yansıdı

Cumartesi Pazarı, Balıkesirli vatandaşlar için hafta sonlarının vazgeçilmez duraklarından biri olarak bilinir. Ancak bayram sonrası etkisi, bu hafta pazar yerinin alışılmadık derecede boş kalmasına neden oldu. Esnaf sayısındaki düşüş ve alışveriş için gelen vatandaşların azlığı, pazarın canlı atmosferini önemli ölçüde azalttı.

Pazarin Canli Atmosferi Onemli Olcude Azaldi 1

Bu sessizlik, pazarın genelindeki enerji ve dinamizmi de etkiledi. Normalde cıvıl cıvıl olan, tezgah aralarında müşterilerin pazarlık sesleriyle dolu olan Cumartesi Pazarı, bu kez suskun ve durağan bir gün geçirdi. Pazarın boş geçen koridorları ve seyrek dolu tezgahları, bayram tatilinin pazar üzerindeki etkisini gözler önüne serdi.

Pazarin Canli Atmosferi Onemli Olcude Azaldi 2

Bayram dolayısıyla insanların şehir dışında olduklarından bahseden Balıkesir Cumartesi Pazarı tezgahtarı Kadir Bıkmaz, “Balıkesir’de insanlardan bazıları memleketlerine geri dönerken bazıları da tatilini tadını çıkarmak için sahil taraflarına gidiyorlar. Cumartesi Pazarı’nın esnaflar, vatandaşların gelmeyeceğini düşünerek, iş olmaz diyebiliyorlar. Özellikle bayramlardan sonra Pazar çevrelerinde çok fazla insan göremiyoruz.

Pazarin Canli Atmosferi Onemli Olcude Azaldi 3

Vatandaşlar, tahmini olarak bayramdan 1 hafta sonra Balıkesir’de olabiliyor. Herkesin tatil süresi bir olmuyor.Geçmiş dönemlerde ki bayramlarda da bu durum böyleydi. Ramazan ve Kurban Bayramlarından sonra vatandaş pek göremezsiniz. Ayrıca bayramdan 1 gün önce olan Arefe gününde, mutfak ve diğer ihtiyaçlarını vatandaşlar aldı. Kendilerine yetebilecek şekilde poşetlerini doldurdular. Bayram sonrası Pazar, biraz da bu sebeple dolu geçmiyor” dedi.

Pazarin Canli Atmosferi Onemli Olcude Azaldi 4

Pazarda yoğunluğun azalmasına rağmen, bazı esnafların iş yapmaya devam ettiğini belirten Cumartesi Pazarı esnafı Raif Tunç, “Bigadiç, Dedeçınar köyünden geliyorum. Senelerden beridir de Cumartesi Pazarı’nda esnaflık yapıyorum. Pazarcılık mesleğini, yaklaşık 30 yıldan beridir icra ediyorum. Önceki bayramlar ile kıyaslandığında, bu bayramda da durum aynı. Çünkü insanlar şehirde değil. Diğer pazarcı arkadaşlarımda bu sebeple açmıyorlar. Aslında bu durum Cumartesi Pazarı ile direkt alakalı değil. Balıkesir’in bir çok yerinde Pazar kuruluyor. Mesela öncesinde Pazar açanlar, Cumartesi Pazarı’nda sergi açmaya ihtiyaç duymamış olabilirler. Elinde malı olan tezgahtarlar, olan yoğunluktan yararlanmak için bugün Cumartesi Pazarı’nı tercih ettiler. Allah’a şükürler olsun satışlarımızı gerçekleştiriyoruz. Pazarda sergi açan, kazanıyor” ifadelerini kullandı.

Balıkesir Cumartesi Pazarı’nda tezgahlarda yer alan ürünlerin güncel fiyat listesi şu şekildedir:

  • Domates: 50 TL
  • Muz: 45 TL
  • Portakal: 15 TL
  • Patlıcan: 30 TL
  • Marul: 20 TL
  • Fasülye: 50 TL
  • Havuç: 20 TL
  • Maydanoz: 10 TL
  • Biber: 50 TL
  • Çilek: 90 TL
  • Kabak: 30 TL
  • Limon: 15 TL

Balıkesir Sokakları Ramazan Bayramı Sonrası Sessizliğe Büründü

Batuhan Hasar

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu