Gündemİlçe Haberleri

Ramazan Ayında Balık Satışlarında Durgunluk Yaşanıyor

Fiyatlar uygun, satışlar durgun

Ramazan Ayında Balık Satışlarında Durgunluk Yaşanıyor

Fiyatlar uygun, satışlar durgun

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Su Ürünleri Hali’nde bu hafta satışlarda durgunluk yaşanıyor. Balık tüketimindeki bu düşüşü, Ramazan Ayı’nın etkisiyle açıklayan Balıkçı Barış Deniz, balık tezgahlarında fiyatların geçtiğimiz haftalara göre daha makul seviyelerde seyrettiğini belirtti. Deniz, haldeki balık fiyatlarına ilişkin bilgiler de verdi.

Ramazan Ayinda Balik Satislarinda Durgunluk Yasaniyor 1

Deniz’e göre, hamsi fiyatları bu hafta 150 liraya kadar düştü. Önceki haftalarda 250 liraya kadar çıkan hamsi fiyatları, şu anda daha uygun seviyelerde seyrediyor. Sardalya 70 lira, istavrit ise 70 ila 100 lira arasında değişiyor. Gümüş balığının ise tam zamanı olduğunu belirten Deniz, kilosunun 150 lira civarında olduğunu ifade etti. Ancak, son günlerde hava şartlarının sert olduğunu ve bu durumun fiyatları biraz yükselttiğini belirtti. Deniz, önümüzdeki günlerde hava koşullarının düzelmesini bekleyerek fiyatların daha da aşağı çekileceğini öngördü.

Ramazan Ayinda Balik Satislarinda Durgunluk Yasaniyor 2

Ramazan Ayı’nın etkisiyle balık tüketiminde bir düşüş yaşandığını dile getiren Deniz, işlerin yarı yarıya düştüğünü ifade etti. Ancak, Ramazan Ayı’nın ardından av yasağının başlayacağını ve bu durumun fiyatları artıracağını belirtti. İşlerin düşmesi nedeniyle bazı balıkçıların tezgah açmadığını ve halde sadece birkaç dükkanın faaliyet gösterdiğini belirtti.

Ramazan Ayinda Balik Satislarinda Durgunluk Yasaniyor 3

Balıkesir Salatalığını Kadınlar Diyette Babalarsa Kahvaltıda Tercih Ediyor

İha

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu