YaşamGündemÖzel Haberler

Balıkesir Salatalığını Kadınlar Diyette Babalarsa Kahvaltıda Tercih Ediyor

Sabah kahvaltılarının ve salataların vazgeçilmezi olan hıyar diğer adıyla salatalıklar Balıkesir pazarlarında 25-30 TL’ye satılıyor

Balıkesir Salatalığını Kadınlar Diyette Babalarsa Kahvaltıda Tercih Ediyor

Sabah kahvaltılarının ve salataların vazgeçilmezi olan hıyar diğer adıyla salatalıklar Balıkesir pazarlarında 25-30 TL’ye satılıyor

“Türkiye’yi doyuran il” olma özelliğini taşıyan Balıkesir’de salatalık yetiştiriciliği konusunda ilçeler arasında Altıeylül Ayşebacı, kornişon salatalığında Sındırgı başı çekiyor.

Balikesir Salataligini Kadinlar Diyette Babalarsa Kahvaltida Tercih Ediyor 1

Ayşebacı’dan Tohumlar Japonya’ya Ulaşıyor
Ayşebacı Mahallesi’nde üretilen salatalık tohumları Japonya başta olmak üzere dünya pazarında yer buluyor. Ayrıca konuyla ilgili Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, Altıeylül ilçesi Ayşebacı Mahallesinde salatalık üretimi yapılan işletmelerde yetkililer kontrolünde üretici marifetiyle polinasyon işlemi gerçekleştirildiğini ve salatalık tohumlarının, Japonya başta olmak üzere dünya pazarında yerini aldığını belirtiyor. Ülkelerin tarım sektörleri için Balıkesir bir çok üründe olduğu gibi tohumculuk sektöründe de önemli bir rol oynuyor.

Balikesir Salataligini Kadinlar Diyette Babalarsa Kahvaltida Tercih Ediyor 2

Turşuluk Kornişon’un Adresi Sındırgı
Balıkesir’de ilçelerde seracılık faaliyeti ile üretilen salatalıkların kalitesi adından söz ettiriyor. Üretimi yapılan ilçeler arasında Sındırgı’da özellikle kornişon salatalığı konusunda pekçok çalışma yapıldı. Konuyla ilgili Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, “Burada kornişon salatalık ciddi manda üretilen bir ürün ama bunun ilaçlama, fide temini, tarladaki üretimi gibi aşamaları önemli. Bu konuda Avrupa standartlarında nasıl yapıldığı ve katma değer üretimi konusunda ne yapabiliriz buradan hareket ettik. Türkiye’de en çok üretilen ilçelerden birisi olan Sındırgıdaki kornişon salatalık daha iyi, daha güzel ve daha Avrupa standartlarında bir üretim modeli İnşallah gerçekleşmiş olacak “ dedi.

Balikesir Salataligini Kadinlar Diyette Babalarsa Kahvaltida Tercih Ediyor 3

Balıkesir Pazarlarında Salatalık
Pazarcı Faik Can Okçelik:”..Ayşebacı salatalıkları bu yıl büyük ilgi gördü. Kadınlar diyetinde, babalar kahvaltısında, çocuklar ise neşesinde bu salatalıkları tercih ediyorlar. Ben de genelde çiçeği burnunda çıtır çıtır diye bağırarak satışımı yapıyorum. Çünkü bu salatalıkların özelliği bu .Ayrıca su içeriği yüksek olduğu için salatalıklar tercih ediliyor ” ifadelerini kullandı.

Balıkesir Sofrasında 9 Ayrı Çeşit

Buse Tuncay

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu