Gündemİlçe Haberleri

Büyük Yatırım Büyük Çözüm: Balıkesir’e Yeni Bir Soluk

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, onlarca yıllık planlama ve çaba sonucunda kentin ana sorunlarından birine daha kalıcı bir çözüm getiriyor.

Büyük Yatırım Büyük Çözüm: Balıkesir’e Yeni Bir Soluk

Buyuk Yatirim Buyuk Cozum Balikesire Yeni Bir Soluk 1

1 milyar 300 milyon TL’lik Yatırım

Edremit Güre’deki ileri biyolojik atık su arıtma tesisi için çalışmalar başladı ve bu adım, bölgedeki vidanjör ücretlerinin kaldırılmasını da beraberinde getirdi. Yücel Yılmaz liderliğinde gerçekleşen 1 milyar 300 milyon TL’lik yatırım, Balıkesir’in atık su sorununa çözüm getirmeyi hedefliyor. Kamulaştırmalarla yer sorununu çözen Yılmaz, “Altınoluk Doğu – Güre İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi ve Atık Su Şebeke İnşaatı” projesini bölgeye kazandırıyor. Proje kapsamında, 26 bin 956 metreküplük kapasiteye sahip olan tesis, 200 bin kişinin atık suyunu arıtacak ve 205 kilometrelik atık su şebeke hattı da inşa edilecek.

Buyuk Yatirim Buyuk Cozum Balikesire Yeni Bir Soluk 2

Zeytin ve Yeşil Alan Sulamasında Kullanılacak

Büyükşehir Belediyesi, tesiste standartlara uygun şekilde arıtılmış suları 3 bin dönüm zeytin ve yeşil alan sulamasında kullanacak. Ayrıca, bölgenin alt yapı sorunlarına da çare olmak için harekete geçen Yılmaz, ileri biyolojik atık su arıtma tesisi ve atık su şebekesi çalışmalarının başlamasıyla birlikte vidanjör ücretlerini de kaldırdıklarını duyurdu. Balıkesir’e getirilen bu büyük yatırım ve çözüm, kentin altyapısını güçlendirirken çevreye de katkı sağlayacak

Haber: Bülten

Başkan Orkan: ‘Karesi İçin Yeni Proje ve Yatırımlar Yolda’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu