GündemÖzel HaberlerTürkiye Gündemi

Sabahattin Ali Filmi Balıkesirlilerle Buluşuyor

Sabahattin Ali Filmi Balıkesirlilerle Buluşuyor

 

Eğitim Sen Balıkesir Şubesi Sabahattin Ali hakkında yapılmış bir belgesel filmi izleyici ile buluşturuyor. Depremzedeler için dayanışma amacı yönetmenin de katılımıyla 117 dakika sürecek olan film bugün saat 19.30’da izleyici ile buluşuyor.

 

Y 6

Eğitim Sen Balıkesir Şube Başkanı Gürbüz Şahin 15 Mart 2023 Balıkesir’de gerçekleşecek olan film etkinliğinin Muhasebeciler odası Soma caddesi, Kasaplar mahallesinde yapılacağını ifade etti. Ayrıca film biletinin satış noktaları ise Eğitim Sen Balıkesir Şubesi ve KESK Birleşenleri olarak biliniyor. İletişim için film etkinliğine katılmak isteyen vatandaşlar ; 0533 357 34 numarasından detaylı bilgiye ulaşabilirler.

 

Sabahattin Ali Kimdir?

Sabahattin Ali, Türk yazar ve şair. Edebî kişiliğini toplumcu gerçekçi bir düzleme oturtarak yaşamındaki deneyimlerini okuyucusuna yansıttı ve kendisinden sonraki Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatını etkileyen bir figür hâline geldi. Daha çok öykü türünde eserler verse de romanlarıyla ön plana çıktı; romanlarında uzun tasvirlerle ele aldığı sevgi ve aşk temasını, zaman zaman siyasi tartışmalarına gönderme yapan anlatılarla zaman zaman da toplumsal aksaklıklara yönelttiği eleştirilerle destekledi.

Haber: Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu