Balıkesir Merhaba Blog YazılarıBakımSağlık

Saçlarınızı İncelten 10 Alışkanlık

Normalde günlük olarak 50-100 tel arası dökülen saçlarınızda belirgin bir incelme görüyorsanız sebeplerini haberimizden öğrenebilirsiniz. İşte Saçlarınızı İncelten 10 Alışkanlık..

 

Saçlarınızı İncelten 10 Alışkanlık

 

Gür, canlı ve havalı saçlara sahip olmayı hepimiz istiyoruz fakat bazı zamanlar saçlarımız olması gerekenden fazla dökülüp cansız görünüyor. Peki, günlük hayattaki hangi alışkanlıklarımız buna sebep oluyor?

 

  • Öğün atlamak

 

Yeterli kalori alımını sağlamadığınızda vücudunuz tüm enerjiyi kalbiniz ve beyniniz gibi temel işlevlere yönlendirerek saçı ve saç derisini geri plana atacaktır. Diyet, hormonlarınıza bir şok etkisi yaratır. Bunun sonucunda yeni saçlar, dökülen saçların yerini alacak şekilde çıkmaz.

 

  • Çok fazla güneş ışınına maruz kalmak

 

Dışarı çıktığınızda, güneşin UV ışınları saçınızın elastikiyetini ve gücünü azaltmaya başlar. Uzun süreli ısı ve güneş ışığına maruz kalma saçınızı ve saç derinizi kurutmasına sebep olur. Bu da saç dökülmesine neden olur. Özellikle açık renkli ve ince saçlar bundan daha çabuk etkilenir.

 

  • Saçları çok sıkı toplamak

 

Sıkı örgüler, topuzlar veya at kuyruğu yapmak kökün yakınındaki saç köklerine büyük ve sürekli bir gerilim uygular. Saçları folikülden dışarı itip incelmeye ve hatta yara izine dahi neden olur.

 

  • Saçı yeterince sık yıkamamak

 

Saç derisinde biriken kir, ürün artıkları ve yağ saç köklerini tıkar. Bununla beraber saçın uzamasını zorlaştırır. İlerleyen zamanda saçların incelmesine ve dökülmesine neden olur.

 

  • Saçı düzenli kestirmemek

 

Kulağa ne kadar basit gelse de saçınızı ara sıra kestirmek sağlıklı bir uzama sürecine yardımcı olur. Aynı zamanda incelmeyi önler. Düzenli kesim kuru, kırılgan ve ölü saç uçlarını giderir.

 

Saçı Düzenli Kestirmemek

 

  • Sıcak suyla duş almak

 

Sıcak su saç tellerini gerer ve kurutur. Tıpkı cilde yaptığı gibi saçı kuru, kırılgan, kopmaya ve dökülmeye yatkın hale getirir. Sıcak su, kafanızdaki mikrop ve bakteri popülasyonunu da arttırır ve bu da saçlarınızın incelmesine yol açar.

 

  • Kafayı fazla kaşımak

 

Saç derisindeki kaşıntı hissi, mantar enfeksiyonu, alerji veya iltihaplanmanın sonucu olur. Bu problemlerin tümü saça zarar verir ve incelmeye neden olur. Ancak bunun üzerine bir de kaşıdığınızda, saç köklerinize zarar verirsiniz ve bu da saç dökülmesine sebebiyet verir.

 

 

  • Saç şekillendirici aletleri çok sık kullanmak

 

Saç kurutma makinelerinin, maşaların ve düzleştiricilerin saçınıza büyük zararı vardır. Yüksek ısı, yağları ve proteinleri saçınızdan ve koruyucu kütikülünden uzaklaştırarak nem dengesini bozar. Bununla birlikte kırılmaya ve incelmeye neden olur. Sonrasında saçınız kurur ve güçsüz kalarak ve kopmasına neden olur.

 

  • Saçla çok fazla oynamak

 

Saçlarınızı döndürmeniz, elinizle lüle yapmanız veya çekmeniz zamanla onları kırılmaya ve saç dökülmesine mahkum eder. Bununla birlikte sürekli olarak saçlarınızı çekerek folikülleri zayıflatırsınız. Aynı zamanda ellerinizin ne kadar temiz olduğunu düşünürseniz düşünün yine de saçınıza zarar verecek ter, kir ve yağları taşırlar.

 

  • Saçı ıslakken taramak

 

Su, koruyucu kütikülü yükselttiğinden, saç telleriniz bu anlarda en zayıf durumunda olur. Ayrıca ıslak olduğu anlar, sürtünmeye en yatkın olduğu anlardan biridir. Duşta taramak ve ardından sert bir havluyla ovalamak oldukça zararlı.

 

 

Daha fazlası için tıklayınız.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu