SağlıkBalıkesir Merhaba Blog YazılarıGündem

Sağlığınızı Tehlikeye Atmayın! 17 Sık Yapılan Hata

Sağlığınızı korumak için günlük hayatta yapmamız gerekenler ve dikkat etmemiz gereken noktalarla ilgili uzman görüşleri önem taşıyor.

Sağlığınızı Tehlikeye Atmayın! 17 Sık Yapılan Hata

Sağlığınızı korumak için günlük hayatta yapmamız gerekenler ve dikkat etmemiz gereken noktalarla ilgili uzman görüşleri önem taşıyor. Memorial Ataşehir Hastanesi İç Hastalıkları Bölümü’nden Uzman Doktor Halil Öztürk, sağlığımızı tehdit edebilecek 17 yaygın hatayı paylaştı.

  1. Uzun Süre Gürültülü Ortamlarda Bulunmak: Yüksek ses seviyeleri, iç kulak yapılarını kalıcı olarak zarar görebilir. Özellikle kulaklıkla müzik dinlerken ses seviyesini 80-90 desibelin altında tutmak önemlidir.
  2. Hareketsizlik ya da Aşırı Egzersiz: Düzenli egzersiz sağlığımızı olumlu yönde etkiler ancak aşırı egzersiz vücuda zarar verebilir. Dengeli bir egzersiz programı önerilir.
  3. Aniden İlaç Kesmek: Kronik hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçların ani kesilmesi ciddi sonuçlar doğurabilir. İlaçların kullanımını doktor gözetiminde kesmek önemlidir.
  4. Kontrolsüz Vitamin ve Destek Ürünleri Kullanımı: Doktor kontrolü olmadan uzun süre vitamin ve destek ürünleri kullanmak istenmeyen etkilere yol açabilir.
  5. Yeterli Uyku Almamak: Yetersiz uyku mental ve fiziksel sağlığı olumsuz etkiler. Günlük uyku ihtiyacınızı karşılamak önemlidir.
  6. Az Su İçmek: Vücudumuzun büyük bir kısmı sudan oluşur. Gereken günlük su miktarını tüketmek önemlidir.
  7. Fazla Alkol Tüketimi: Kısa sürede fazla alkol almak sindirim sistemine zarar verebilir ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.
  8. Aşırı Temizlik Ürünü Kullanımı: Ev temizliğinde kullanılan kimyasal maddeler cilt ve akciğer sağlığını etkileyebilir. Doğal temizlik ürünleri tercih etmek önemlidir.
  9. Uzun Süre Güneşte Kalmak: Uzun süre güneşe maruz kalmak cilt sağlığını olumsuz etkileyebilir ve cilt kanseri riskini artırabilir.
  10. Uzun Süre Hareketsiz Kalmak: Masa başında uzun süre hareketsiz kalmak bel ve sırt ağrılarına neden olabilir.
  11. Uyumadan Önce Yemek: Gece yatmadan önce ağır yemekler yemek sindirimi zorlaştırabilir ve uyku kalitesini düşürebilir.
  12. Ağır Çanta Taşımak: Uzun süre ağır çanta taşımak boyun ve sırt ağrılarına yol açabilir.
  13. Tuz Tüketimine Dikkat Etmemek: Fazla tuz tüketimi birçok sağlık sorununa neden olabilir. Günlük tuz alımınızı kontrol altında tutmak önemlidir.
  14. İşlenmiş Gıdaları Fazla Tüketmek: İşlenmiş gıdaların fazla tüketimi birçok kronik hastalığa yol açabilir. Dengeli bir beslenme programı takip etmek önemlidir.
  15. Bilinçsiz Klima Kullanımı: Klimaların uzun süre kullanımı kas ve eklem ağrılarına neden olabilir. Temizlenmeyen klimalar solunum yollarını etkileyebilir.
  16. Bilinçsiz Mantar Tüketimi: Doğadan toplanan mantarların bilinçsiz tüketimi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.
  17. Bitkisel Ürünleri Bilinçsizce Kullanmak: Bitkisel ürünlerin bilinçsiz kullanımı sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu ürünlerin doktor kontrolünde kullanılması önemlidir.

 

Haber: Bülten

Sigarayı Bıraktığınızda Vücudunuzda Meydana Gelen Değişim

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu