GündemKöşe Yazıları

SAĞLIKLI YAŞAM, SAĞLIKLI ÇEVRE İLE OLUR

5 Haziran günü Dünya Çevre Günü,1972 yılında İsveç’in Stockholm kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansında alınan bir kararla kabul edilmiş ve günümüzde de Dünya Çevre Günü olarak kutlanmaya devam ediyor.

Çevre denilince ilk aklıma cennet vatanımın eşsiz suyu, havası bereketli toprakları gelir, sonra da bir ah çekerim. Biz ne kadar koruyabiliyoruz çevremizi? Hepimiz oturduğumuz, çalıştığımız iş yerlerimizde etrafımıza dikkat etsek, zorunlu olmadıkça kısa mesafelere araçla gitmesek yürüsek, baca dumanlarına filtreler kullansak, sanayileşmeyi dürüst ve kurallara uyarak geliştirsek, bırak ülkemizi dünyanın ömrünü uzatırız. İyi de kötü de, her şey; Biz insanoğlunun kendi elinde.

Günümüzde kentlerde ki nüfus yoğunluklarından doğan bütün ülkelerin ortak sorunu haline gelen çevre kirlenmesi, insan sağlığını ne kadar tehdit ediyor bunu hiç düşünüyor muyuz? Elbette düşünmüyoruz, düşünsek çevrenin kirlenmesini önlemek için üzerimize düşen görevleri mutlaka yapardık, biraz duyarsız bir toplum olduk sanki son zamanlarda. Çocuklarımıza, gelecek nesillere temiz, kaliteli bir çevre bırakmak için yeşil alanları koruyup çoğaltmak gerekir. Çevrenin önemini bireylere küçük yaştan beri aşılamalı ve eğitimler vermeliyiz ki böylelikle çevre bilinci oluşabilsin. Geleceğini düşünen herkes çevreyi temiz tutmalı ve korumalıdır. Çevreyi temiz tutmanın yolu bireysel sorumluluk duygusundan, çevre bilincinin oluşmasından, oluşturulmasından geçer.

****************

Bana her konuda fikir ve önerilerinizi yazabileceğinizi sakın unutmayın dostlar sevgi ile kalın.
İletişim için; onurayan@hotmail.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu