GündemTürkiye Gündemi

Sami Sözat’ın Cenazesi Bugün

Balıkesir’in uzun süre Ziraat Odası Başkanlığı görevini yürüten ve Siyasette adından söz ettiren Sami Sözat yaşamını yitirdi.

Sami Sözat’ın Cenazesi Bugün… Balıkesir’in uzun süre Ziraat Odası Başkanlığı görevini yürüten ve Siyasette adından söz ettiren Sami Sözat yaşamını yitirdi.

 

Sami Sözat’ın Cenazesi Bugün

Sami Sozat

Sözat, Ziraat Odasının son yapılan genel kurulunda seçimi kaybetti ve istirahate çekilmişti. Ayrıca, son röportaj ve açıklamalarını MERHABA Gazetesi Muhabiri Muhammed Can Akyürek ile yapmıştı.

Sami Sözat bir süredir tedavi görüyordu. Akyürek’le yaptığı röportaj öncesi, sağlığı ile ilgili endişeleri olduğunu belirtmiş ve rutin aralıklarla hastanede yattığını dile getirmişti. Sözat, hastanede yaşamını yitirdi.

Öte yandan cenazesi, Pazartesi günü (bugün) Zağnospaşa Camiinde kılınacak cenaze namazı sonrasında toprağa verilecek.

 

Sami Sözat'In Cenazesi Bugün
Sami Sözat’In Cenazesi Bugün

Sami Sözat Kimdir?

1991 yılında Doğru Yol Partisi’nden milletvekili seçilen ve 2014 yılında da CHP’den Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterdiler. Ardından Balıkesir’de Doğru Yol Partisi’nden 1991 yılında milletvekili seçildi. TBMM’de Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığı, DYP’de ilçe başkanlığı ve İl Genel Meclis Üyeliği yapan, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde ise Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

Ayrıca Ziraat Yüksek Mühendisi Sami Sözat, Balıkesir’de uzun yıllar Ziraat Odası’nda başkanlık da yaptı. 67 yaşında gözlerini yaşama kapatan Sözat evli ve iki çocuk babasıydı.

Haber: Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu