Sanat Bazen Küçük Detaylarda Gizlidir
Sanat kelimesini duyduğumuzda aklımızın bir kısmı müzelere veya çerçeveli tablolara atlıyor. Ve bu bağlamda, bazı insanlar benim gerçekten büyük bir sanat hayranı olmadığımı düşünüyor. Anlamıyorum. Ya da sanatı sadece entelektüeller ya da sanatla uğraşan insanlar için bir şey olarak düşünüyorlar.
Ama gerçekten sanat, onu deneyimlemek isteyen herkes içindir ve genellikle sandığımızdan daha fazla yerdedir. Sevdiğiniz şarkılar, izlediğiniz filmler, şiirler, tiyatro, hatta anneannenizin yaptığı bir yorgan: Bunların hepsi ve daha fazlası sanattır.
Sanat tam olarak nedir diye merak ediyor olabilirsiniz . Bu zor olabilir. Sanat binlerce yıldır var ve çağlar boyunca çeşitli şekillerde gelişti. Onu yaratmanın nedenleri kişiden kişiye değişir, birçok faktöre de bağlıdır, bu nedenle sanatı tanımlamak oldukça zordur ve tarih boyunca tartışılan bir şeydir. Üzerinde anlaşmaya varılan tek bir tanım yoktur.
Birçoğu, sanatın sizde duygu uyandıran herhangi bir şey olduğuna inanıyor. Bu duygular tamamen geçmişinize, hikayenize, temelde kim olduğunuzu oluşturmak için bir araya gelen her şeye bağlıdır. Bu nedenle, üç farklı insan aynı sanat eserini deneyimler ve ona karşı çılgınca farklı tepkiler verir. Bir kişi gördüğü en güzel şey olduğunu düşünür, ikinci kişi ondan nefret eder ve üçüncü kişi hiçbir şey hissetmez. Ve hiçbiri yanlış olmaz!
Herkesin kendi tercihleri ve duyguları vardır. En sevdiğiniz şarkı hakkında hissettikleriniz, bir başkasının en sevdiği heykel hakkında hissettikleri ile aynı olur. Ve siz o heykeli sevmeseniz bile, o kişinin ondan neden bu kadar zevk aldığını düşünmek değerli olur. Onlar ve hatta belki kendiniz hakkında bir şeyler öğrenebilirsiniz.
Sanat terimi gerçekten sadece bir etikettir. Yıllar geçtikçe, birçok insan onun ne olduğunu ya da ne olmadığını sınıflandırmaya çalıştı. Ama aslında sanatın konusu bu değil; onunla kişisel deneyiminiz ve ondan çıkardığınız anlamla ilgilidir. Herkes sanata farklı tepki verir ve gelişme ve ondan öğrenme potansiyeline sahiptir. Bize hikâyeler anlatma, tarih kaydetme ve diğer birkaç şeyin yapabileceği şekilde duygularımızdan yararlanma fırsatı veriyor.