Gündemİlçe Haberleri

Sarımsaklı’da Kaçak PTT Binası Vatandaşların Gündeminde

Sarımsaklı’da Kaçak PTT Binası Vatandaşların Gündeminde. Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde yer alan Sarımsaklı’nın meydanında bulunan PTT binasının, kaçak yapı olduğu iddia ediliyor. Bu eski PTT binası, yıllardır vatandaşların tepkisini çekiyor.

 

Sarimsaklida Kacak Ptt Binasi Vatandaslarin Gundeminde 1

 

Sarımsaklı’da Kaçak PTT Binası Vatandaşların Gündeminde. 4 katlı PTT binasının 12 Eylül darbesi döneminde ruhsatsız olarak inşa edildiği iddia ediliyor. 4 katlı binanın, muhtemel bir depremde yerle bir olmasından endişe ediliyor.
Sarımsaklı meydanında  eski PTT binası; zaman içerisinde camları ve kapıları kırılarak kullanımı olmayan hale geldi. Ayrıca çürümeye terk edilmiş durumda olması ise adeta yürekleri sızlatıyor.

 

Sarimsaklida Kacak Ptt Binasi Vatandaslarin Gundeminde 2

 

1980 Yılında İnşa Oldu

1980 ihtilali sonrasında başlayan sıkıyönetim zamanında TSK tarafından görevlendirilen belediye başkanlığı döneminde Küçükköy Belediyesi’ne ait otopark alanına inşa edilen bina, zemin katı PTT şubesi olarak hizmet vermeye başladı.

Depreme Dayanıksız Söylemi

4 katlı binanın üst katları sosyal tesis olarak hizmet veriyordu. Alınan bilgilere göre  yapım ve oturum izni olmaksızın yıllarca bu şekilde hizmet verdi. Daha sonraki yıllarda, binanın depreme dayanıklı olmadığı için yaklaşık 3 yıl önce taşınma gerçekleşti. İha’nın edindiğin bilgiye göre Ayvalık Belediyesi’ne ait Sarımsaklı AVM’nin alt katına taşınan PTT şubesi burada, bankacılık ve lojistik hizmetlerini vermeye başladı.

 

Sarimsaklida Kacak Ptt Binasi Vatandaslarin Gundeminde 3

 

Vatandaş Yeni Bir Yaşam Alanı İstiyor

Vatandaşlar 40 yıldır hilkat garibesi olarak niteledikleri kaçak binanın bir an önce ilgililer tarafından yıkım işleminin gerçekleşmesini istiyor. Daha sonra yerine yeşil bir yaşam alanı yapılmasını hayal ettiklerini belirtiyor.

 

Sarimsaklida Kacak Ptt Binasi Vatandaslarin Gundeminde 4

 

Ayvalık Hakkında

Ayvalık, Antik Çağ’da bir tür yabani ayva anlamına gelen Kidonia olarak anılıyordu. Bölgeye ilk yerleşenlerinin Midilli’nin Kydona köyünden ya da Girit’in Kydonies bölgesinden gelmiş olabilecekleri düşünülmektedir.  Bazı görüşler de Ayvalık’ın  (Eolya’nın) bozulmuş şekli olduğudur. Ayvalık anlamına gelen Kydonie ismi ise, MÖ 330’dan beri kullanılmaktadır.
Ayvalık, doğal güzellikleri, plajları, tarihi ve kültürel mekânları, iklimi ve adaları ile birlikte turizm potansiyeli yüksek yörelerden birisidir. İlçenin doğal güzelliklerinin yanı sıra Ayvalık merkez ve Alibey Adası’ndaki neo-klasik sivil mimari örneklerinin oluşturduğu kent dokusu da turizm arzını zenginleştirmektedir. Esas itibariyle ilçe açık bir müze görünümündedir. Ayrıca, çevre il ve ilçelerde bulunan antik kentler de turizm açısından büyük önem taşımaktadır.

Ayvalık özel bir coğrafyada, önemli bir kent olagelmiştir.  Zengin geçmişi, benzersiz doğası, kültürel potansiyeli, marka değerine sahip ürünleri, sıra dışı mutfağı ve uygar insanlarıyla kendine özgü bir ruhun oluşmasını sağlamıştır.  Bu nedenle, önemli turistik ve kültürel turizm destinasyonlarında hep başlarda yer almıştır. Bu üstünlüğünü halen sürdürmektedir.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu