GündemTürkiye Gündemi

Bakan Göktaş: Dijital Platformların Çocuklara Etkisi

Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yazılı açıklama yaptı. Yaptığı yazılı açıklama, “Dijital platformların bilinçsiz kullanımı” konusunu içerdi.

 

Bakan Göktaş: Dijital Platformların Çocuklara Etkisi. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, yazılı açıklama yaptı. Yaptığı yazılı açıklamada, “Dijital platformların bilinçsiz kullanımı çocuklarımızın üzerinde olumsuz etkilere sahip oluyor” ifadeleri yer aldı. Ardından, “bakanlık olarak çocuklarımızı riskli içeriklerden korumak amacıyla oldukça titiz çalışmalar yürütüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı: Dijital Platformların Çocuklara Etkisi

Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, bu konu hakkında ebeveynlere yönelik bazı tavsiyeler sundu. Ayrıca, bu tavsiyelerin satır başlıkları şöyle;

Çocuklar Sanal Dünyada Yalnız Başına Bırakılmamalı

Çocukların dijital ortamda kişisel bilgilerini ve detaylı görsellerini paylaşmanın ortaya çıkaracağı risklerin farkında mıyız?

Çocukların kişisel bilgilerini ellerinde bulunduran bazı kötü niyetli kullanıcılar çocuklara daha kolay ulaşma ihtimali var. Dahası, ellerindeki fotoğraflar ve video gibi görseller ile çocukları istismar etmeleri mümkün.

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı: Dijital Platformların Çocuklara Etkisi

Çocukların Görsellerini Paylaşırken Ne Kadar Dikkatliyiz?

İyi niyetli olarak paylaşımı olan bu içeriğin, art niyetli kişilerin olumsuz biçimde kullanımı olması durumunda çocukların sağlıklı gelişimlerini etkileyecek risk unsurları ortaya çıkarma ihtimali var.

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı: Dijital Platformların Çocuklara Etkisi

İnternetin Uygunsuz Kullanımı Olmasının Neden Olacağı Sorunlar Konusunda Nasıl Bir Yol İzlemeli?

Çocuklar internet kullanırken, engelleyen ve yasaklayan tedbirler yerine bilinçli yapıcı, rehberlik edici ve iyi örneklerin teşvik olduğu bir tavır takınmak gerekir.

Sosyal Medyanın İnsanlar Üzerindeki 7 Olumsuz Etkisi

Depresyon ve Anksiyete. Sosyal medyada günde iki saatten fazla zaman geçiren birisiyseniz ruh haliniz bu durumdan olumsuz yönde etki eder.
Siber Zorbalık.
FOMO (Fear of Missing Out)
Gerçekçi Gelmeyen Hayaller.
Uyku Bozukluğu.
Beden İmgesi.
Genel Bağımlılık.

Sosyal medya beyni nasıl etkiler?

Sosyal medya çocukların zihnindeki tüketim ve haz ilişkisini de perçinler. İlgi alanınıza göre seçilen, keyif veren videoların artarda izlenmesi, bir süre sonra tatminsizliğe neden olur. Madde bağımlılığı gibi düşünün. Maksimum hazza ulaştıran bir şey var, bunu tüketip keyfin zirvesine varıyorsunuz.

...Bakan Göktaş: Dijital Platformların Çocuklara Etkisi…

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu