GündemBalıkesir Merhaba Blog YazılarıTürkiye GündemiYaşam

Şarkıcı Gülşen’e Hapis Cezası

Şarkıcı Gülşen’e hapis cezası. İmam hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istendi. Şarkıcı Gülşen’in yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, Gülşen’i 10 ay hapis cezasına çarptırarak, hakkındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Şarkıcı Gülşen’e hapis cezası. Şarkıcı Gülşen bir konserinde imam hatiplilere yönelik konuşma yaptı. Gülşen, “İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor.” şeklindeki sözleriyle gündeme geldi. Bundan dolayı  3 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanıyordu. Dava karara bağlandı. İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz olarak yargılanan Gülşen katılım göstermedi.

Yt

 

Duruşmada Gülşen’i avukatları temsil etti. Duruşmada savunma yapan Gülşen’in avukatları, söz konusu söyleminin tüm imam hatiplilere yönelik olmadığını iletti. Bununla birlikte sadece sahnede yapılan şakadan ibaret olduğunu iletti. İmam hatiplilerin sosyal bir sınıf olmadığını belirtti. Sanık avukatları, müvekkillerinin beraatını isteyerek, söz konusu teminat bedelinin iadesiyle bu tedbirin kaldırılmasını talep etti.

10 Ay Hapis Cezası

Mahkeme alınan savunmaların ardından kararını açıkladı. Sanık Gülşen Çolakoğlu’nu ‘halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama’ suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanığın daha önce kasıtlı bir suçtan mahkum olmadığı, karşılanabilecek veya dosyaya yansıtılan bir zararın bulunmadığı ve yeniden suç işlemeyeceği kanaatine varıldığı gerekçesiyle hakkındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca, sanığın 5 yıl süreyle denetime tabi tutulmasına da hükmetti. Öte yandan, sanık tarafından yatırılan 250 bin liralık güvence parasının kendisine geri verilmesine karar verdi.

Olayın geçmişi

Şarkıcı Gülşen Çolakoğlu, İstanbul Ataşehir’de 30 Nisan’daki konserinde “İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor” şeklinde ifadeler kullandı. Gülşen’in bu sözlerinin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başladı. Daha sonra soruşturma çerçevesinde Gülşen’i  25 Ağustos 2022’de ekipler  tutukladı ve cezaevine götürdü. Daha sonra karara yapılan itiraz dilekçesini kabul etti. Bununla birlikte tutukluluğunun 4. gününde ‘konutu terk etmeme’ şeklinde adli kontrol şartıyla tahliye etti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı hazırlanan iddianamede ise Gülşen’in ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

İmza Atma ve Yurt Dışına Çıkma Yasağı Kalktı

Mahkeme hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti. Gülşen Çolakoğlu’nun avukatının yeniden itirazı üzerine ‘konutu terk etmeme’ şeklindeki adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına karar verdi. Mahkeme tarafından verilen kararda ayrıca, ev hapsi kaldırılan Gülşen’in ‘yurt dışına çıkış yasağı’ ile haftada 1 gün ‘imza atma’ şeklinde adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasına hükmedilmişti. Daha sonra ilk celsede Gülşen’in imza atma şartı kalktı. 26 Ekim 2022’de ise yurt dışına çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol tedbiri de kalktı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu