Balıkesir Son Dakika Haberleri

Seçmen Listeleri Askıya Çıktı

Türkiye, 31 Mart'ta gerçekleşecek olan mahalli idareler seçimi için hazırlıklarını sürdürüyor.

Seçmen Listeleri Askıya Çıktı

Bugün itibarıyla seçmen listeleri askıya çıktı. 17 Ocak tarihine kadar seçmenler, muhtarlıklara asılı olan listelerden bilgilerini kontrol edebilecekler. Türkiye, 31 Mart’ta gerçekleşecek olan mahalli idareler seçimi için hazırlıklarını sürdürüyor. Milyonlarca seçmen, bu seçimde belediye başkanları ve muhtarları belirlemek üzere sandık başına gidecek.

Seçmen Listeleri Güncelleniyor

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçmen listelerini güncellemek için belirlediği uygulama esasları çerçevesinde, seçmenlere bilgilerini kontrol etme ve güncelleme yapma imkanı tanıdı. Seçmenler, 17 Ocak’a kadar muhtarlıklarda askıya çıkarılan listelerden bilgilerini kontrol edebilir ve gerekli güncellemeleri yapabilirler.

Seçmen Listeleri Askıya Çıktı

Bilgilerinizi Kontrol Edin!

Özellikle öğrencilerin, öğrenim gördükleri yerleşim yerlerinde oy kullanmak isteyenlerin, muhtarlık bölgesindeki kimlik veya adres bilgilerindeki yanlışlık veya eksiklikleri düzeltme şansı bulunuyor. Seçmen niteliği taşıyan ancak listelerde adı bulunmayan bireyler de başvuru yapabilecek ve bu kişiler, herhangi bir hizmete ait faturayı ya da kira sözleşmesini ibraz etmek zorunda kalacaklar.

Adres değişikliği yapmak isteyen seçmenler ise elektrik, su, telefon, doğalgaz gibi faturalarını ibraz ederek askı süresi içerisinde başvuru yapabilecekler.

 

 

Haber Merkezi

AK Parti Adaylarının Açıklanacağı Tarih Belli Oldu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu