GündemTürkiye Gündemi

Şehitler Abidesi 18 Mart’a Hazırlanıyor

Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı, Tarihi Gelibolu Yarımadası’ndaki Şehitler Abidesi’nde 18 Mart töreni için çalışmalar devam ediyor

Şehitler Abidesi 18 Mart’a Hazırlanıyor

Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı, Tarihi Gelibolu Yarımadası’ndaki Şehitler Abidesi’nde 18 Mart töreni için çalışmalar devam ediyor

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda Şehitler Abidesi’nde gerçekleştirilecek olan anma töreni için çalışmalarını sürdürüyor. Çevre düzenleme projesinin tamamlandığı alanda, şehitlerimizi temsil eden renklerle Türk bayrağını yansıtan 20 bin adet şakayık çiçeği dikildi.

Sehitler Abidesi 18 Marta Hazirlaniyor 1

Başkanlık tarafından yapılan açıklamada, “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. Yıl Dönümü kapsamında Şehitler Abidesi’nde alt yapı hazırlıklarının titizlikle sürdüğü” belirtildi. Ayrıca, çevre düzenleme projesinin tamamlanan kısmında ağaç gruplarının dikimi gerçekleştirilmiş ve 20 bin şakayık çiçeği temsili şehitliklerin yanı sıra rölyef önü ve Türk Bahçesi gibi alanlara dikilmiştir.

Sehitler Abidesi 18 Marta Hazirlaniyor 2

Açıklamada ayrıca, tribünlerin ve dev ekranların montajının devam ettiği, alt yapı ve üst yapı inşaatlarının hızla ilerlediği belirtilerek, ziyaretçi konforu için yolların bakım çalışmalarının tamamlandığı ifade edildi.

Sehitler Abidesi 18 Marta Hazirlaniyor 3

Çanakkale Ruhu’nun gelecek nesillere aktarılması adına yapılan bu çalışmalarla, Tarihi Alan’ın tanınırlığının ve görünürlüğünün arttırılmasının hedeflendiği vurgulandı. Ayrıca, Deniz Zaferi’nin yıl dönümünde ziyaretçilerin coşku ile karşılanacağı ve Tarihi Alan’da ağırlanmaktan onur duyulacağı belirtildi.

TCG ULUÇALİREİS Türkiye’nin İlk Denizaltı Müzesi Olarak Açılıyor

İha

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu