Gündem

Şehitler Yad Edildi

Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü münasebetiyle, Yıldırım Camisinde Şehitlerimiz için okunan Kur’an tilafetine, şehit yakınları ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

 

Kur’an-ı Kerim ziyafetine katılanlar arasında bulunan şehit annelerinden Fikriye Evrenos, Havva Dede Büyükşehir Merhaba’ya yaptığı açıklamalarda hüzünlü olduklarını dile getirerek “Tüm şehitlerin ruhu şad olsun” dediler .

 

Kuran- ı Kerim ziyafetine katılanlar arasında bulunan şehit torunu Ayşe Avcı, “Şehitlerimize ruhları şad olsun. Benim dedem de Çanakkale’de kalmış. Seneler sonra onu buldum ve ruhuna dualar okudum. Allah kabul etsin. Şehit torunuyuz. Allah bütün annelere, tüm şehit yakınlarına sabırlar versin” dedi.

 

Şehit Uzman Erbaş Şeref Dede’nin annesi Havva Dede, “Şeref Dede’nin annesiyim. çok üzgünüz. tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun. Bu vatan uğruna canını seve seve feda etmiş olan şehitlerimizin ailelerine sabırlar diliyorum. Dualrımızı okuduk. Allah kabul etsin” dedi.

 

Şehit Teğmen Cengiz Evranos’un annesi Fikriye Evranos; “Cengiz Evranos’un annesiyim. Şehitlerimiz için kuran ziyafeti düzenlendi.. Hepsinin ruhu şad olsun. Bütün Kurtuluş Savaşındaki, Çanakkale’deki ve şimdiki bütün şehitlerin ruhu şad olsun. Allah kabul etsin. Bu programı  yapan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Her günümüz hüzün ama özel günler daha hüzünlü oluyor. Bayramlar, anma günleri daha da etkiliyor” dedi.

 

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şube Başkanı Haydar Filiz, “Bu hafta Çanakkale zaferinin 102 yılını yad ediyoruz. Çanakkale Deniz Zaferini kutluyoruz, şehitlerimizin de mekanı cennet olsun. Onlar için de dualar okuyoruz. Bugün için mevlidi şerif okutup, pilav ayran ikramı yaptık. Bunu her yıl yapıyoruz. İnşallah bundan sonra da yapmaya da devam edeceğiz. Onların ruhlarını yad etmek için ve onları daima hatırlamak için bu günlere devam edeceğiz” dedi.

 

Katılımcılar okunan Kur’an-ı Kerim ile duygu dolu anlar yaşadı. Program yapılan dua ile son buldu.

 

Yoldaş Kocaer

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu