GündemÖzel Haberler

“SENDİKACILIK APOLETLERİNİ ÇIKARSINLAR”

Türk-Sağlık-Sen Balıkesir Şube Başkanı Musa Bilal, Balıkesir Devlet Hastanesi’nin kapasitesinin yükseltilmesi gerektiğini söyledi. MERHABA’ya konuşan Bilal, ‘Sağlık-Sen sendikacılık apoletlerini çıkarıp idarecilik yapsın’ derken çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Balıkesir’de sağlıkta tekrar yapılanma oluştuğunu söyleyen Türk Sağlık-Sen Balıkesir Şube Başkanı Musa Bilal, ‘Balıkesir’de sağlıkta tekrar yapılanma oluştu. Daha evvel Balıkesir Göğüs Hastanesi’nde Başhekimlik görevini de yapan Uz. Dr. Necati Kelemençe’nin İl Sağlık Müdürü olması sevindirici. Kelemençe de Balıkesirli. Biz de göreve geldiğinde kendisine hayırlı olsun ziyaretine gittik. Tabi neler yapıp neler yapmayacağını bilmiyoruz. Biz kimseyi kayırmadan, adaletli bir yönetim olmasını istiyoruz. Personelin mutlu olması gerekir. Mutlu ve huzurlu bir sağlık personeli üstün performans gösterecektir’ şeklinde konuştu.
“EN İYİ İŞLEYEN HASTANEYDİ”
Balıkesir Devlet Hastanesi’ndeki bazı bölümlerin taşınması ile ilgili de konuşan Türk-Sağlık-Sen Balıkesir Şube Başkanı Musa Bilal, “Balıkesir Devlet Hastanesi ilimizin en iyi işleyen en verimli hastanelerinden birisiydi. Hastanenin 260 yataklı olarak devam edeceğini öğrendik. Bence iki ilçede de iki büyük hastane olmalı. Yeni hastane Altıeylül’de ise Balıkesir Devlet Hastanesi de mevcut kapasitesiyle hatta artırılarak Karesi’de kalmalı. Balıkesir Devlet Hastanesi’nde görevli pek çok personel, geçici görevlendirme ile yeni hastaneye geçirildi. Ve orada çok mutsuzlar. Buraya tekrar dönmek istiyorlar. Bu konuda gereken yapılmalı” ifadelerini kullandı.
“O SENDİKACILARIN EŞLERİ UZMAN OLUYOR”
“Sağlık-Sen Yönetimindeki isimlerin eşleri uzman oluyor” diyen Başkan Bilal sözlerini şöyle sürdürdü; “Sendikacılık sağlık personelinin özlük haklarını korumaktır. Biz yetkili sendikanın bunları yaptığını göremiyoruz. Sağlık-Sen’de yönetici olanların eşleri uzman oldular. Uzmanlık, ballı maaşlı bir kadro. Sendika, sağlık personelinin haklarını mı koruyacak yoksa eşine dostuna kadro mu dağıtacak?” şeklinde konuştu.
“SİYASETİ SİYASETÇİ YAPSIN”
Sendikaların işini yapması gerektiğini belirten Başkan Bilal, “ Sendikalar işini yapmalı. Ama yetkili sendikaya bakıyorum çok fazla siyasi argümanlar kullanıyorlar. Bırakalım da siyaseti siyasetçi yapsın. Sendika da işini yapsın sağlık personelinin özlük haklarına sahip çıksın. Ama Sağlık-Sen, toplu sözleşme masasında doğru düzgün kazanımlarla dönemedi. Döner Sermayeyi, yıpranmayı aldık diye mesajlar atıp, broşürler dağıttılar. Hani nerede yıpranma payı, döner sermaye? Onlar ancak sağlık çalışanlarını tehdit edip dururlar. Bence Sendikacılık apoletlerini çıkarıp idareci olsunlar onlar” ifadelerini kullandı.
“NE ZAMAN HESAP SORACAKSINIZ?”
“Dönerler emekliliğe yansıtıldı mı?” diye soran Türk Sağlık-Sen Balıkesir Şube Başkanı Musa Bilal, “Dönerlerin emekliliğe yansıtılması çıktı çıkacak diye sağlıkçılara mesajlar çektiler. Ama hiçbir gelişme yok. Hastanelerde lavabolar alafranga mı olsun alaturka mı diye eylem yaptılar. Ama yıpranma, özlük hakları konusunda onlardan bu performansı göremedik. Sağlık çalışanlarına da sesleniyorum. Yetkilendirdiğiniz sendikadan ne zaman hesap soracaksınız?” şeklinde konuştu.
“ YANDAŞA MI LİYAKATLA MI?”
Taşerona kadro verilmesini de değerlendiren Başkan Musa Bilal, “Taşerona kadro çıkarıldı. Taşeron ile devlet memuru arasındaki maaş ayrımı ortadan kalktı. Bir de kadroya geçişte 25 yıldır çalışanlardan dahi güvenlik soruşturması istendi. Bu adamlar kaç yıldır içinizde güvenlik soruşturması, sınav hangi amaçla yapılıyor? Burada korkuyoruz tabi gerçekten bu sınav, güvenlik soruşturması liyakatla mı yapılıyor? Yoksa yandaşları kadrolara yerleştirmek için bu da başka bir yol mu?” şeklinde konuştu. Ali Osman Ata

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu