Gündem

BU SEVGİ HİÇ BİTMEYECEK

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 79. yılı dolayısıyla dün bir dizi etkinlik düzenlenirken saat 09.05’te hayat durdu. Siren sesleriyle birlikte vatandaşlar, Ata’ya saygı duruşunda bulundu.

BALIKESİR’DE HAYAT DURDU

Atatürk Anıtına çelenklerin sunumunun ardından saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenlerin çalmasıyla birlikte saygı duruşunda bulunuldu. Balıkesir’de o dakikalarda hayat dururken, sirenlere, arabalarından inen vatandaşlar da kornalarını çalarak eşlik ettiler. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79’uncu yıl dönümünde okullarda da anma ve Atatürk’ü anlama etkinlikleri düzenlendi.

MİNİKLERİN ATATÜRK SEVGİSİ

Atatürk Anıtı’nda başlayan törenlerde anaokul öğrencilerinin Atatürk sevgisi görülmeye değerdi. Çocuklar, ‘Bizde zaman hep Atatürk’ü gösterir’ yazılı afişi taşıdılar. Atatürk anıtına çelenk sunumunun ardından, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Programa Salih Tozan Kültür Merkezinde devam edildi. Burada Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 79. yılında rahmetle, minnetle ve şükranla anıldı.

Atatürk’ün ölümünün 79. yılı dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlendi. İlk tören Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Buradaki törene Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Askeri Personel, kamu kurum ve kuruluşlarının Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Örgütü yöneticileri, Meslek Odaları Temsilcileri, Öğrenciler katıldı.

 

Hürriyet Kartalı” oratoryosu sahnelendi

Proğrama, Salih Tozan Kültür ve Sanat Merkezinde devam edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Atatürk Sağlık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Cevahir Geniş, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

“O’nu rahmetle anıyoruz”

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün, aramızdan ayrılışının 79’uncu yıldönümünde O’nu rahmetle andıklarını söyleyen Geniş, “Atatürk’ü anlamak, düşünmeyi, okumayı, çalışmayı ve ümitli olmayı bilmek demektir. Atatürk’ü tanımak; yokluklar içindeyken miskince yaşamaktan uzak, bir çıkış kapısının olacağına inanmak demektir. Atatürk’ü öğrenmek; milleti ve vatanı uğruna yaşamını mücadeleye adamak demektir” dedi.

“Atatürk, insanlığa yararlı olduğunu düşündüğü birçok değere sahip çıktı”

Atatürk’ün, çok çalışkan ve mücadeleci bir kimliğe sahip olduğunu, yapacağı işi bitirinceye kadar dinlenmeden, uyumadan çalıştığını anlatan Geniş, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini bu çalışma oluşturmuştur” diye konuştu. Atatürk’ün bir veciz sözünü anımsattı. Atatürk’ün, insanlığa yararlı olduğunu düşündüğü birçok değere sahip çıktığını, değerlerinin uygulayıcılığını da bizzat kendisinin üstlendiğini kaydeden Geniş, Atatürk’ün, okumaya çok önem verdiğini belirtti. Geniş, konuşmasını şöyle tamamladı: “Mustafa Kemal Atatürk iyi bir asker, annesi Zübeyde Hanım için oldukça iyi evlat, milleti için iyi bir muallim ve siyasetçidir. Hayatının her anını Türkiye Cumhuriyeti için, vatanı ve milleti için şekillendiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ruhu şad, mekanı cennet olsun.” Konuşmanın ardından Atatürk Sağlık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından “Hürriyet Kartalı” adlı oratoryo sahnelendi. Buradaki etkinliğe Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, daire müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu