Özel HaberlerGündem

Şimdi Almanın Tam Zamanı

ŞİMDİ ALMANIN TAM ZAMANI

 

Maliye Bakanlığı tarafından yapılan ÖTV ve KDV indirimi beyaz eşya satışlarını nasıl etkiledi? Beko Bayi Köybaşıoğlu Ticaret’in sahibi Rıfat Köybaşıoğlu, satışlarla ilgili detayları Büyükşehir MERHABA’ya değerlendirdi.

 

akanlar Kurulu, konutta KDV oranlarını yeniden düzenlendi: 2013 – 2016 yılları arasında ruhsatı alınmış, metrekare vergi değeri 500 – 1000 lira arasındaki konutlarda KDV’yi yüzde 8 olarak belirlendi. ÖTV ve KDV’de yapılan indirimler son yapılan düzenlemeyle bütçeye yaklaşık 1 milyar lira maliyeti olacak. ÖTV ve KDV indiriminin beyaz eşya satışlarına yansımalarını değerlendiren Beko Bayi Köybaşıoğlu Ticaret’in sahibi Rıfat Köybaşıoğlu, Büyükşehir MERHABA’ya değerlendirmelerde bulundu.

 

‘Bu Fırsattan yararlanın’

Beyaz eşya almak için şu günlerin fırsat olduğunu söyleyen Beko Bayi yetkilisi Rıfat Köybaşıoğlu, ‘Şimdi beyaz eşya almanın tam zamanı. ÖTV ve KDV’deki bu derece yaşanan düşüş beyaz eşya alımını da etkiledi. Tabi ki farklı markaların da yaptığı indirimler, satışlarda önemli bir rol oynuyor. Tabi ki mevsimlerin de satışa önemli bir katkısı var. Mesela ilk üç ay bizim sektörümüzde işler durgun geçer. Bahar aylarıyla birlikte satışlar da artar. Şu anda yavaş yavaş artıyor. Vatandaşlara çağrımız; beyaz eşyalarını bu dönemde almaları gerekiyor. İhtiyacı olan ve beyaz eşya almak isteyen vatandaşlar varsa şu anda tam zamanı. ’ ifadelerini kullandı.

 

‘Bu İsabetli Bir Karar  Oluyor’

Maliye Bakanlığı tarafından yapılan ÖTV ve KDV indiriminin satışlara etkisinden bahseden Beko Bayi Köybaşıoğlu Ticaret’in sahibi Rıfat Köybaşıoğlu, ‘Devletimizin aldığı isabetli bir karar sayesinde 6.8 civarında olan ÖTV şu an itibariyle sıfırlandı. Bizim fiyatlarımızda da 6.8 gibi bir indirim söz konusu oldu. Bu indirimi devletin yeni çıkardığı uygulama sayesinde düşürebildik. Bunun haricinde marka üreticilerimizin de yaptıkları indirimlerle bu olaya destek vererek bu indirim oranları daha iyi bir hale geldi. Satışlarımız da oldukça arttı. Vatandaşlarımız bu indirimlerden yararlanmak için işletmemize geliyorlar. Bu indirim olanakları bizleri olumlu yönde etkiledi’ ifadelerini kullandı.

 

‘Markaların Kampanyaları Da Olacak’

Markaların kampanyalarından da bahseden Köybaşıoğlu,‘Bizim markamız Türkiye’de üretim yapıyor. Dolayısıyla döviz kurunun biz en fazla yansıması ulaştırmada kullanılan akaryakıt ve nakliyedeki olan artmalar. Ocak ayına kadar yükselmeler böyle gidecek. Bu ÖTV ve diğer KDV kampanyalarının etkileri olumlu oldu’ ifadelerini kullandı.

 

‘Referandumun Olumlu Olacağını Düşünüyorum’

Referandumda çıkan sonucun ülkeyi daha iyi bir noktaya getireceğini söyleyen Beko bayi sahibi Rıfat Köybaşıoğlu, ‘Biz referandumda da daha iyi sonuçların çıkacağını düşünüyoruz. Çıkacak sonuçla birlikte bizde de satışlar artacak ve ülkemizde güzel günler de yaşayacağız. Referandumda devletimizden yana olacağız. Tavrımız oldukça net olacak’ ifadelerini kullandı.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu