Eğitimİlçe Haberleri

Sındırgı Bilim Merkezi’ne Öğrencilerden Yoğun İlgi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ara tatil öncesi son haftasında düzenlenen etkinlik haftası, Sındırgı Belediyesi Bilim Merkezi'nde öğrencileri ağırlayarak yoğun ilgi gördü. Öğrencilere bilim, teknoloji ve turizm alanlarında zengin bir deneyim sundu.

Sındırgı Bilim Merkezi’ne Öğrencilerden Yoğun İlgi

Sindirgi Bilim Merkezine Ogrencilerden Yogun Ilgi 1
Sındırgı Bilim Merkezi’Ne Öğrencilerden Yoğun İlgi

Bilim Merkezi Aktiviteleri ve Gezilerle Dolu Dolu Geçti

Etkinlik haftasının merkezi olan Sındırgı Belediyesi Bilim Merkezi, öğrencilere çeşitli deneyler, bilim atölyeleri ve eğlenceli etkinlikler sunarak öğrencilerin ilgisini çekti. Gruplar halinde gerçekleştirilen geziler arasında Dobateks, İDA Madra Jeopark, Hisaralan Jeosit alanı gibi turistik bölgeler bulunurken, öğrenciler bilimle dolu bir hafta geçirdi.

Sindirgi Bilim Merkezine Ogrencilerden Yogun Ilgi 2
Sındırgı Bilim Merkezi’Ne Öğrencilerden Yoğun İlgi

Öğrenci Görüşleri İle Etkinlik Haftası Değerlendirmesi

Öğrenciler, etkinliklerden memnuniyetlerini dile getirirken, Arif Alp Gökçe, “Bir sürü çeşitli proje aktivite var, kursları açılacakmış, kodlamaya gelmeyi düşünüyorum, katılacağım. Güzel eğlenceli aktiviteler bir sürü,” diye konuştu. Yıldız Ayan ise, “Burada çok güzel şeyler öğreniyoruz. Her şeyi öğreniyorsunuz burada, tavsiye ederim gelmeleri için. Çok eğlendim burada,” şeklinde izlenimlerini paylaştı.

Sindirgi Bilim Merkezine Ogrencilerden Yogun Ilgi 3
Sındırgı Bilim Merkezi’Ne Öğrencilerden Yoğun İlgi

Öğrenciler Uygulamalı Eğitimden Memnun

Yağcıbedir Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Vildan Kalkan, öğrencilere değişiklik olsun diye etkinlik haftasını düzenlediklerini belirterek, “Öğrencilerimiz bayağı yoruldu sınavlarda. Onlara sinema aktivitesi ve buradaki atölyeleri gezdirme imkanı sağladık, gayet eğlendiler,” dedi. Öğrenci Ahmet Kerem Demir ise, “Burada derste işlenen konuları uygulamalı olarak görmüş olduk. İyi bir yer, derste işlediklerimizi burada uygulamalı bir şekilde kendimiz de yapabiliyoruz,” şeklinde görüşlerini ifade etti.

Sindirgi Bilim Merkezine Ogrencilerden Yogun Ilgi 4
Sındırgı Bilim Merkezi’Ne Öğrencilerden Yoğun İlgi

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’tan Eğitim Vurgusu

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, gençlere destek verdiklerini belirterek, “Eğitim bir insan hayatında en önemli noktalardan birisi. Eğitilmemiş bir insan bu ülke için büyük bir eksik demek. Bizler de Sındırgı belediyesi olarak eğitimin her alanda çocuklara ulaşabilmesi için gayret ediyoruz,” dedi. Yavaş, gençlerin kendilerini geliştirmeleri ve Dünya ile rekabet edebilir hale gelmeleri için her zaman destek olacaklarını ifade etti.

Haber: İHA

Bilim İnsanları Yapay Zekadan Umutlu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu