SağlıkBalıkesir Merhaba Blog YazılarıTeknoloji

Bilim İnsanları Yapay Zekadan Umutlu

Bilim insanları yapay zekadan umutlu: 'Kanserin derecesini ve agresifliğini daha isabetli belirleyebilir'

Bilim İnsanları Yapay Zekadan Umutlu

İngiltere’deki Royal Marsden Hastanesi ve Kanser Araştırma Enstitüsü’nde yapılan bir araştırma, nadir görülen bir kanser türü olan retroperitoneal sarkomun agresiflik derecesini belirlemede yapay zekanın etkili bir rol oynayabileceğini gösterdi.

Retroperitoneal sarkomun agresiflik derecesini belirlemede yapay zeka, laboratuvar analizlerine göre yaklaşık iki kat daha başarılı sonuçlar elde etti. Yapay zeka, çıplak gözle görülemeyen detayları tanımlayarak yüzde 82 oranında doğru sonuçlar verdi. Bu teknik, kanser tedavisini iyileştirmek ve binlerce insanın yararlanmasını sağlamak adına umut verici bir adım olarak değerlendiriliyor.

Bilim İnsanları Yapay Zekadan Umutlu

Araştırmacılar, yapay zekanın aynı zamanda diğer kanser türlerinin erken teşhisi konusunda da büyük potansiyel taşıdığına inanıyor. Meme kanserlerinin teşhisinde ve tedavi süreçlerinin kısaltılmasında yapay zeka kullanımının büyük avantajlar sağlayabileceği belirtiliyor. Bu gelişmeler, tıp alanında yapay zekanın kullanımının hastaların daha hızlı teşhis almasını ve kişiselleştirilmiş tedavilere erişimini artırabileceği bir geleceğe işaret ediyor.

 

Haber Merkezi

Sağlık Müdürlüğü’nden ‘Salgın Hastalık’ Hatırlatması!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu