Gündemİlçe Haberleri

Sındırgı Kandilde Süt İkramıyla Gelenekleri Yaşatıyor

Sındırgı Belediyesi tarafından düzenlenen Miraç Kandili etkinliği kapsamında, öğrencilere süt çeşmesinden süt ikram edildi.

Sındırgı Kandilde Süt İkramıyla Gelenekleri Yaşatıyor

Sindirgi Kandilde Sut Ikramiyla Gelenekleri Yasatiyor 1
Sındırgı Kandilde Süt İkramıyla Gelenekleri Yaşatıyor

Manevi Değerler ve Dayanışma

Sındırgı ilçesinde, Miraç Kandili’nin manevi değerini vurgulamak ve öğrenciler arasında birlik duygusu oluşturmak amacıyla özel bir etkinlik düzenlendi. Sındırgı Belediyesi tarafından organize edilen etkinlik, ilçedeki okullarda gerçekleştirildi.

Kandil Geleneği Sürdürüldü

Programda, öğrencilere Miraç Kandili geleneği olan süt ikramı yapılarak, kandilin önemi ve manevi değeri vurgulandı. Öğrenciler, sütleri içerek bu özel gecenin anlamını daha yakından hissettiler.

Sindirgi Kandilde Sut Ikramiyla Gelenekleri Yasatiyor 2
Sındırgı Kandilde Süt İkramıyla Gelenekleri Yaşatıyor

Öğrencilerden Olumlu Geri Dönüşler

Etkinlikten memnuniyetini dile getiren öğrencilerden Zeynep Durak, “Bugün kandil ve okulumuzda süt çeşmesi var. Kandil geleneği olarak belediyemiz buraya süt çeşmesi getirdi. Çok mutluyuz sütleri içtik. Herkesin kandili mübarek olsun” şeklinde konuştu.

“Sünneti aslında yerine getiriyoruz”

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, etkinlikle ilgili olarak şunları söyledi: “Bugünün anısına farklı etkinliklerle öğrencilerimize bu gecenin önemini kavratabilmek için bir etkinlik yapmak istedik. Arkamızda gördüğünüz süt çeşmesi ile okullarımızı tek tek dolaşıyor ve oradaki çocuklarımıza süt ikram ediyoruz. Çünkü peygamberimizde öyle yapmış özel günlerde çocuklara, insanlara süt ikram etmiş. Sünneti aslında yerine getiriyoruz.”

Sindirgi Kandilde Sut Ikramiyla Gelenekleri Yasatiyor 3
Sındırgı Kandilde Süt İkramıyla Gelenekleri Yaşatıyor

“Güzel bir program oldu”

İlçe Kaymakamı Didem Dinç Özay ise, “Ramazan’ın habercisi 3 aylardayız. Bugün de 3 ayların içerisindeki mübarek gün ve gecelerden Miraç Kandilini idrak ediyoruz. Bu vesile ile belediyemiz hem bir hayır olsun diye hem de öğrencilerimize bu kandil kültürümüzü geleneklerimizi ve göreneklerimizi yaymak için böyle bir süt dağıtım programı gerçekleştirdiler. Güzel bir program oldu. Hayırlı kandiller” dedi.

Haber: İHA

Miraç Kandilinde Ne Yapılır?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu