Gündemİlçe Haberleri

Sındırgı Renklendi

Sındırgı Belediyesi ile Balıkesir Üniversitesi Sındırgı Meslek Yüksekokulu iş birliğiyle geçen yıl başlatılan “Üniversiteli Eller Renkli Şehirler” projesi kapsamında ev ve bahçe duvarları üniversite öğrencileri tarafından boyandı.

Sındırgı’da tarihi evlerin yer aldığı sokaklarda vatandaşların kullandığı tescili olmayan binalar ve kötü görünüm oluşturan atıl durumdaki ev ve bahçe duvarları üniversite öğrencileri tarafından boyandı. Belediyesinden edinilen bilgiye göre geçtiğimiz yıl başlanan uygulama ile Rızaiye mahallesi, üniversite caddesinde bulunan evler renklendirilmişti. Öğrencilerinde büyük bir keyif aldığı proje bu yıl da Camikebir mahallesinde devam ediyor.

Yüzlerce tarihi eser var

Sındırgı’da bir yıl önce çalışma başlattıkları projeye devam ettiklerini dile getiren Sındırgı Belediye başkanı Yavaş, “Sındırgımız da yüzlerce tarihi eser var ve üç tane ana bölge Osmanlının yaşadığı sokaklar var. Bizler turizmde hanımeli çarşısıyla el sanatlarımızı yöresel yemeklerimizi ortaya çıkardığımız gibi şuanda da geçen yıl oluşturduğumuz Rızaiye mahallesinde ki Türk Sokağına ek olarak Camikebir mahallemizde de bir Türk Sokağı oluşturuyoruz.  Yaptığımız iş tarihi dokuya zarar vermeden, ahşabını ve taşını değil köhneleşmiş bozulmuş sıvaların tamiratı ve buradaki yazı çizi ne varsa bunları kaybedecek şekilde güzel bir boyama işleminin gerçekleştirilmesidir. Dedi.

 

Etkinliğe Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Camikebir mahalle muhtarı Savaş Çiğdem de katıldı. Yavaş, öğrencilerle sohbet edip evlerin boyanmasına eşlik etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu