Gündemİlçe Haberleri

Sındırgı’da mekanlar hayat buluyor

Sındırgı’da turizm sektörünü geliştirmek amacıyla yeni mekanlar açılırken, ilçenin turizm potansiyelini artırmak hedefleniyor.

 

 

Termal turizm alanında hızla gelişen  Sındırgı’da turizme dayalı yeni mekânlar da hayat buluyor. Ağırlıklı olarak hizmet sektörünün yoğun olduğu lokanta, kafe vb. işyerlerinin sayısı her geçen gün artarken mevcut esnaf da kendini yeniliyor. Belediye’nin haberine göre, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın hanımların istihdama ve turizme kazandırılması amacıyla bir okul niteliğinde kurulmasını sağladığı Hanımeli Çarşısı da ilk meyvesini verdi.

 

Hanımeli’nden Çıktı Dükkan Açtı

 

Hanımeli Çarşısı üyelerinden Pınar Dağdeviren isimli Bayan Sındırgı Belediyesi’nin katkıları ile el emeklerini sergilediği, hediyelik ve süs eşyaları, doğal sabunların yer aldığı butik bir dükkân açtı.  Açılış kurdelesini başkan Yavaş çocuklarla birlikte kesti.  Hanımların istihdama karışmasına ve turizm alanında değen hanım elinin gelişimi hızlandırdığını belirten Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş “ Sındırgı’mızda termal turizmi merkezi olma yolunda güzel işler yapılmaya devam ediliyor. Sındırgımız’da termal turizm alanında yapılan yatırımların yanında, ziyaretçilerin ilçemize geldiğinde ilçemize ait değerleri satın alıp yanlarında götürebileceği mekânları açmaya devam ediyoruz. Şu anda bulunduğumuz mekân bir bayan kardeşimizin yaptığı iş bir işletme. Bu işletme de Sındırgı’ ya ait değerlerle alakalı tasarımların yapıldığı bir işyeri. Başta sabunla alakalı başlayan ve bunun yanında da Sındırgı’ya ait kültürel değerleri el sanatlarına yansıtan bir dükkânı hizmete açıyoruz’ dedi.

 

Hünerli Eller Hayat Buluyor

 

Başkan Ekrem Yavaş, ‘Sındırgı Belediyesi’nin hanım eli çarşısıyla başlayan süreç, hünerli eller ve hayat ağacının yaptığı tasarımlarla beraber yeni bir ivme kazanıyor. Bizim amacımız oranın bir okul olduğunu ve o okuldan yetişenlerin de tekrar bu memlekette güzel işler yapmasını planlamaktaydık ve bu düşünceler bugün burada hayat buldu. Hayat ağacının hayat bulan kısmı diyebiliriz. Çok mutlu olduk. Şuan da kültürel değerlerimizi insanlara yansıttığımız zaman güzeliz ve o güzellik bize kazanım sağlıyor. Kazanç sağlıyor. Kazanım tabi bayanlara yönelik ise bu iş daha bir artı değer katıyor. Ev ortamında çalışıp iş yeri olmadan da bazen insanlar yeni ürünler üretebiliyorlar ve evin mutluluğunu huzurunu arttıran bir hadisedir. Ben kendilerini tebrik ediyorum. Özellikle bugün burada bayanlarla bulunduğumuz bir noktada güzel bir iş yerinin açılışını yapmış olduk. Allah bereketli bol kazanç versin. Doğaldan hikâyesi olandan ve yerel olandan uzak kalmamak şartıyla bu işlerin her biri belediyemizin desteği altındadır. İlçemize hayırlı olsun’ ifadelerini kullandı.

 

Dağdeviren ‘Turistlerimiz İçin modern Bir Mekan’

 

Hanımeli üyesi Nazlı Pınar Dağdeviren ise “  13 senedir Sındırgı’da yaşıyorum. 3 sene önce küçük bir sabunla başladım bu işe. 3 sene sonra bu işi büyüterek, Sındırgı’ya ve Sındırgı’ya dışarıdan gelen turistlerimize hizmet vermek amacıyla bu dükkanı açıyoruz” sözleri ile düşüncelerini dile getirdi. Açılışa Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Atla, MHP İlçe Başkanı İsmail Tavşanoğlu, hanımeli üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu