Gündemİlçe Haberleri

Sındırgı’da Yüreklere Dokunan Gelenek

Sındırgı, Cüneyt kırsal mahallesinde, 8 yıl önce başlatılan Ramazan ayı boyunca devam eden iftar geleneği, mahalle muhtarlığı ve vatandaşların işbirliğiyle her yıl daha da güçleniyor.

Sındırgı’da Yüreklere Dokunan Gelenek

Sindirgida Yureklere Dokunan Gelenek 1

Toplu İftar Geleneği Yaşatılıyor

Mahalle sakinleri, özellikle yaşlı nüfusun ağırlıklı olduğu Cüneyt mahallesinde, toplu iftar yemekleri geleneğini yaşatıyor. Her akşam farklı bir kişi tarafından karşılanan iftar yemekleri, kapı kapı servis edilerek mahalle sakinlerine ulaştırılıyor. Ramazan boyunca her eve dağıtılan iftarlıklar ise mahalle halkı ve dışarıda yaşayan köylüler tarafından karşılanıyor.

Sindirgida Yureklere Dokunan Gelenek 3

Pandemi Döneminde de Devam Etti

Mahalle aşçısı Evren Yalçın, geleneğin başlangıcını şu sözlerle anlatıyor: “Şeref Çay muhtarımızın bir projesi bizim köyde güzel olur dedi. Masalara servis şeklinde baya işi ilerlettik güzel oldu her yerde konuşuldu Pandemi gelince her yer durduğu gibi bu da durdu ne yapalım derken muhtarımız kaymakam dan izin alalım mahallemizin insanları yaşlı evlerine gidelim sosyal mesafeye uyarak kaymakamlığımız da izin verdi.”

Sindirgida Yureklere Dokunan Gelenek 2

“O aşçı her gün yemeğini yapıyor”

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Cüneyt mahallesi sakinlerine teşekkür ederek şunları söylüyor: “Cüneyt mahallemizdeyiz hemen Sındırgıya çok yakın bir mahallemiz burası yılların burada bir kültürü var aşağı yukarı sekiz yıl olmuş planlı olarak İzmir de dışarıya gitmiş farklı yerlerde bu köyden olup da oralarda yaşayanlar var burada bir aşçı ile anlaşmışlar ve o aşçı her gün yemeğini yapıyor.”

Sindirgida Yureklere Dokunan Gelenek 4

“Çok güzel sekiz yıldır buna devam etmekteyiz”

Mahalle muhtarı Şeref Çay ise gelenek hakkında şu açıklamayı yapıyor: “Sekiz yıldan bu yana mahalle vatandaşlarımızın ve mahallemizin dışında olan vatandaşlarımızın katkıları ile otuz gün ramazan da vatandaşlarımıza hizmet vermekteyiz. Öncelikle mahallemizde yaşayan vatandaşlarımıza teşekkür ederim dışarıda yaşayan vatandaşlarımızın katkısı var ve bu özellikle yaşlı ninelerimiz, dedelerimiz ve yalnız eşi ölmüş kişiler içi çok güzel sekiz yıldır buna devam etmekteyiz.

Haber: İHA

İftar Sofralarınız İçin Çorba Seçenekleri

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu