Gündem

Sındırgı’nın Hayvanları Destekle Lezzetlendi

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde Balıkesir kuzusu ve büyükbaş hayvan üretimi oldukça dikkat çekiyor. Ayrıca ilçe hayvancılığa destek projeleri ile de öne çıkıyor. Sındırgı’nın Hayvanları Destekle Lezzetlendi!

 

&Quot;≪/H2

Sındırgı’nın Hayvanları Destekle Lezzetlendi

Kırsalın Sesi Gelişmeye Odaklı

İl Tarım Müdürlüğü, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Sındırgı Belediyesi çalışma yaptı. Ayrıca bu çalışma ile ortak destekleme yöntemi belirledi. Böylelikle, bu üç kurum tarım ve hayvancılığın gelişimini hedefledi. Üreticileri kırsaldan göçe engel olalım çağrısı ile üretime teşvik etti.

Meralar Hayvanları Ağırlıyor Ot Veriyor

Balıkesir İl Tarım Müdürlüğü 2019 yılında başlatılan Küçükbükü mahallesi mera ıslah çalışmalarını tamamladı.

Meraları Islah ile hayvan otlatmaya açtı. Böylelikle, 200 dönümlük alanda mahalle halkı ile işbirliği gerçekleşti. 60 kilo olan ot kapasitesi 360 kiloya kadar çıktı.

 

&Quot;≪/H2

En Büyük Hükumet Desteği

Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş “ Tarıma destek hükümetimizin en büyük projelerinden biri” dedi. Ayrıca, Büyükşehir Balıkesir kuzusu üretimi için beş ayrı ilçede çiftlik açtı.

Kıvırcık koyunu geliştirmeye çalışıyoruz diyen Başkan, Bir taraftan meyve fidanı dağıtma diğer yandan kurutma fabrikasına dikkat çekti. Ayrıca jeotermal ile burada ürün almaya ve katma değer üretecek işler yaptıklarını söyledi.

 

Daha fazlası için tıklayınız.

 

Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu