GündemTürkiye Gündemi

Sivas-İstanbul Arasında Aktarmasız YHT Ekspres Seferleri Başlıyor

YHT İle Ankara-Sivas Arası Seyahat Süreleri Önemli Ölçüde Kısalıyor

Sivas-İstanbul Arasında Aktarmasız YHT Ekspres Seferleri Başlıyor

YHT İle Ankara-Sivas Arası Seyahat Süreleri Önemli Ölçüde Kısalıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sivas ile İstanbul arasında aktarmasız yüksek hızlı tren (YHT) seferlerinin 4 Mayıs itibariyle başlayacağını duyurdu.

Bakan Uraloğlu, Türkiye’deki demiryolu yatırımlarının ve atılımlarının ulaşımda çağ atlatan projeleri hayata geçirdiğini vurguladı. Hızlı tren projeleri, mevcut demiryollarının yenilenmesi ve modernizasyonu, milli ve yerli demiryolu sanayisinin geliştirilmesi gibi konularda bakanlık olarak sürekli çalıştıklarını ifade etti. Vatandaşların güvenli, ekonomik, çevreye duyarlı ve konforlu ulaşımını sağlamak amacıyla demiryolu yatırımlarına devam edeceklerini belirtti.

Sivas Istanbul Arasinda Aktarmasiz Yht Ekspres Seferleri Basliyor 1

Ankara-Sivas Hızlı Demiryolu Hattı’nın hizmete girmesiyle Ankara-Sivas arasındaki mesafenin kısalığı ve seyahat süresinin önemli ölçüde azaldığını hatırlatan Bakan Uraloğlu, bu hat üzerinde bulunan istasyonlar aracılığıyla hizmet veren hızlı trenin, Sivas’a ulaştığını ifade etti. Ankara-Sivas arasında işletilen Yüksek Hızlı Tren hattının hizmete girmesinden bu yana 1 yılda yaklaşık 971 bin yolcunun seyahat ettiğini açıkladı.

Sivas ve Ankara’dan Yüksek Hızlı Trenlerle seyahat eden yolcuların talepleri doğrultusunda, Sivas-İstanbul arasında aktarmasız ekspres seferlerin başlatılacağını duyuran Uraloğlu, bu hizmetin 4 Mayıs’ta başlayacağını açıkladı. Sivas’tan saat 13.00’te hareket edecek Yüksek Hızlı Trenin, İstanbul’a aktarmasız olarak devam edeceğini belirtti. Ayrıca, İstanbul’dan da saat 08.40’ta kalkacak bir trenin Sivas’a ulaşacağını ifade etti.

Sivas Istanbul Arasinda Aktarmasiz Yht Ekspres Seferleri Basliyor 2

Bakan Uraloğlu, İstanbul-Sivas seferinin 7 saat 18 dakika, Sivas-İstanbul seferinin ise 7 saat 8 dakika süreceğini belirtti. Ekspres Yüksek Hızlı Trenlerin, Sivas-İstanbul arasında Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Arifiye ve Pendik’te duracaklarını ve ilerleyen günlerde yolcu taleplerine göre işletme planlarının değişebileceğini ifade etti.

Konut Alacaklar Dikkat! Kredi Faizleri Yüksek Seviyede

Bülten

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu