Balıkesir Merhaba Blog YazılarıYaşam

Sizce Gerçek Olabilir Mi?

Sizce anlatılanlar gerçek olabilir mi? Zamanda yolculuk yaptığını iddia eden 5 insan ve hikayeleri sizin için derledik...

Sizce Gerçek Olabilir Mi?

Neredeyse herkes hayatında en az bir kez tamamen gülünç bir zaman yolculuğu hikayesi duymuştur. Kişi veya kişiler kendi yaptıkları ya da buldukları bir cihaz ile zamanda ileri veya geri yolculuk ederler. Tıpkı Geleceğe Dönüş serisi gibi zamanda yolculuğu konu alan pek çok film vardır.

Bu tarz filmler her ne kadar keyifli olsa da, gerçeği yansıtmaz. Ancak bazı zaman yolculuğu hikayeleri var ki, gerçekten ikna ediciler. Şimdi kemerlerinizi bağlayın, çünkü sizi bu zaman yolculuğu hikayeleri arasında güvenli bir yolculuğa çıkaracağız!

1. 1901 yılında iki profesör Versay’da Marie Antoinette’i görüyor

1901’de İngiltere, Oxford’daki St. Hugh’s College’dan iki profesör Versay Sarayı’nı ziyarete gitti. Versay, 1792’de monarşi kaldırılana kadar Fransız kraliyet eviydi. Orada yaşayan son kraliyet üyelerinden biri olan Marie Antoinette 1793’te idam edildi.

1901’deki o gün, profesörler Anne Moberly ve Eleanor Jourdain sarayda yürürken, Marie Antoinette’in Petit Trianon’un dışında bir taburede öylece oturduğunu görmeyi beklemiyorlardı. Antoinette orada oturmuş eskiz yapıyordu ve çevrede 1780’ler dönemine ait kıyafetler giymiş insanlar vardı. Bir tur rehberi Moberly ve Jourdain’e yaklaştığında Antoinette ve diğer herkes ortadan kayboldu.

Sizce Gerçek Olabilir Mi?

İki profesör birlikte, deneyimleri hakkında An Adventure adlı bir kitap yazdılar ve hikaye ün kazandı. Bu profesörler yüksek eğitimli ve saygın iki kadındı, böyle bir hikaye uydurmaları mümkün değildi. Peki o gün yaşanan şey neydi? Gerçekten zamanda yolculuk mu yaptılar? Zaman yolculuğu hikayeleri arasında yer alan bu olay, en etkileyici ve ünlü zamanda yolculuk hikayelerinden biridir.

2. Askeri bir pilot fütüristik bir uçak görüyor

Air Marshall Sir Robert Victor Goddard, 1935’te Edinburgh’da terk edilmiş bir havaalanını teftiş etmek için gönderildi. Havaalanı harap bir haldeydi ve gördüklerini not etti. Daha sonra uçağına geri döndü ve havalandı, ancak şiddetli yağmur ve düşük görüş mesafesi yüzünden fazla uzağa gidemedi. Bu nedenle fırtınanın geçmesini beklemek için havaalanına geri döndü.

Ancak iniş pistine yaklaşırken çok garip bir şey oldu. Bulutlar dağıldı, güneş aniden ortaya çıkıp parladı ve daha önce terk edilmiş arazinin şimdi mavi tulumlu tamircilerle dolu olduğunu gördü. Ayrıca pistte dört sarı uçak vardı ve bunlardan biri daha önce hiç görmediği türdendi. Unutmayın, bu adam bir askeri pilottu. O sırada mevcut olan tüm farklı uçak modellerine oldukça aşinaydı.

Sizce Gerçek Olabilir Mi?

Goddard’ın kafası tamamen karışmıştı. Bunları hayal mi etmişti? Halüsinasyon mu görüyordu yoksa bu bir rüya mıydı? Gördüklerinin gerçek olması mümkün değildi. Goddard dört yıl sonra hava alanına geri gönderildi. Terk edilmek şöyle dursun, mavi tulum giyen tamirciler sarı uçakları tamamlamışlardı ve Goddard’ın 1935’te tanımlayamadığı uçak pistte oturuyordu. O uçak bir Miles Magister idi. Magister ilk kez 1938’de, Goddard’ın ilk gördüğünden üç yıl sonra üretildi.

3. Bir gazeteci, hava saldırısı gerçekleşmeden 11 yıl önce olaya tanık oldu

Gazeteci J. Bernard Hutton ve fotoğrafçı Joachim Brandt, 1932’de bir Alman gazetesi tarafından Hamburg tersanesine bir haber yapmak üzere gönderildi. Olaysız bir ziyaretti, ta ki üzerlerine bombalar yağmaya başlayana kadar. Hutton ve Brandt, bir hava saldırısının ortasında kaldıklarını fark ettiler ve oradan uzaklaştılar, ancak o sırada birkaç fotoğraf çekmeyi başardılar. Hamburg’un merkezine döndüklerinde kimse hikayelerine inanmadı. Deli olmadıklarını herkese kanıtlamak için çektikleri fotoğrafları gösterdiler. Ancak tam tersini kanıtlamış oldular. Çünkü fotoğraflarda hava saldırısıyla ilgili hiçbir şey yoktu.

Sizce Gerçek Olabilir Mi?

11 yıl sonra Hutton Londra’da yaşıyordu. Gazetesini okurken Hamburg’a yapılan bir hava saldırısı olan Gomorrah Operasyonu hakkında bir hikaye olduğunu gördü. Gazetedeki haberde gördüğü fotoğraflar, 11 yıl önce yaşadığını iddia ettiği bombardımana benziyordu.

4. Taured’den gelen adam, aniden ortadan kayboldu

1954 yılında Japonya’nın Tokyo kentindeki Haneda Havalimanı’nda gümrükten geçmeye çalışan bir adam gümrük görevlileriyle biraz sorun yaşadı. Sorunun sebebi gümrük formunda bir şey beyan etmeyi unutması değildi. Var olmayan bir ülkeden olduğunu iddia ettiği ve bunu kanıtlayacak bir pasaportu ve pulları olduğu için sorun çıkmıştı.

Pasaportu, İspanya ve Fransa arasında olduğunu iddia ettiği Taured adlı bir ülkedendi. Gümrük memurları bir harita çıkarıp Andorra’yı mı kastettiğini sorunca adam çok kızdı. Gümrük görevlilerinin gösterdiği yerin doğru olduğunu ama Taured’in en az 1000 yıldır var olduğunu söyledi. Andorra’yı hiç duymamıştı.

Sizce Gerçek Olabilir Mi?

Polis neler olup bittiğini anlamaya çalışırken, adam için bir geceliğine otel odası tuttular. Odasının önüne silahlı muhafızlar yerleştirilmiş olsa da, adam ertesi sabah ortadan kaybolmuştu. Havaalanındaki güvenlik ofisinde saklanan pasaportu da gitmişti. Yetkililer, Tauredli adamın gizemini asla çözemediler. Zaman yolculuğu hikayeleri arasında yer alan bu olayın bir daha eşi benzeri yaşanmadı.

5. Jophar Vorin, kimsenin bilmediği bir yerden geldiğini iddia etti

1850’de Almanya’nın Frankfort-on-the-Oder kentinde Jophar Vorin adında bir adam bulundu ve sorgulandı. Çok kötü bir Almancası vardı, bu da iddialarının anlaşılmasını daha da zorlaştırıyordu. Laxarialı olduğunu ve Laxarian ve Abramian dillerini konuştuğunu söyledi. Uzun zamandır kayıp olan kardeşini aradığını, ancak gideceği yere giderken bir gemi kazası geçirdiğini söyledi.

Sizce Gerçek Olabilir Mi?

Vorin, kendisine sunulan haritaların veya kürelerin hiçbirini tanımadı. Vorin, dünyanın beş bölümü olduğunu iddia etti: Sakria, Aflar, Aslar, Auslar ve Euplar. John Timbs, Bilim ve Sanatta Gerçekler Yıllığında, Vorin’in sorgulanmak ve incelenmek üzere Berlin’e götürüldüğünü bildirdi. Vorin’in gerçekten var olduğuna dair hiç şüphe yok. Ancak asıl soru şu; o bir deli mi yoksa çok uzak bir gelecekten gelen birisi mi?

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu