Balıkesir Merhaba Blog YazılarıYaşam

Sizin Çalışma Stiliniz Nedir?

Sizin çalışma stiliniz nedir? 3 farklı çalışma stili üzerinden size en uygun olanı belirleyin

 

Sizin Çalışma Stiliniz Nedir?

Herkes farklı çalışır. Bu çalışma stilleri, kendi yaklaşımınızı daha iyi anlamanıza yardımcı olmaktadır.

Bir dijital göçebe olarak çalışma şeklimin lojistiği her zaman değişmektedir. Kaos ve yapıyı kucaklamak arasındaki dengeyi bulmak büyük bir zorluk yaratmaktadır. Ancak aynı zamanda sizi ve çalışma tarzınızı gerçekten iyi tanımaya zorlayabilir. 

Kişisel koşullar veya finansal ihtiyaçlar çalışma hayatınızı belirleyebilir, ancak doğal olarak en iyi nasıl çalıştığınızı anlamak önemlidir. İşte çalışma tarzınızı nasıl belirleyeceğiniz konusunda detayları öğrenmek için okumaya devam edin.

Çalışma tarzı nedir?

Çalışma tarzı, basitçe işe yaklaşma şekliniz anlamına gelir. Alışkanlık ve davranışlarınızdan iş hayatınızı oluşturan tercihlere, kişilik özelliklerine ve becerilere kadar her şeyi içerir.

Bu şunları içerebilir:

  • Çalıştığınızda ve mola verdiğinizde

  • Çalıştığınız yer ve ideal çalışma ortamınız

  • Gün/hafta boyunca işe nasıl yaklaştığınız veya planladığınız

  • Kişisel hayatınızın çalışma programınızda oynadığı rol nedir?

Bazen çalışma tarzındaki farklılıklar, kalemlerinizi masanın hangi tarafına yerleştirdiğiniz kadar basit olabilir, ancak genellikle bundan daha karmaşıktır. Çalışma tarzınızı bilmek ve çalışma hayatınızı bu ihtiyaçları karşılayacak şekilde ayarlayabilmek, fiziksel ve zihinsel olarak büyük bir fark yaratabilir. 

İşte daha üretken bir şekilde çalışmanıza ve dinlenmenize yardımcı olabilecek üç çalışma stili.

Sizin Çalışma Stiliniz Nedir?

1. İş-yaşam dengesi (veya iş-yaşam ayrımı)

İş-yaşam dengesi veya ayrımı, gününüzü iş ve kişisel görevler arasında bölme pratiğini ifade eder. Hayatınızın bir alanının diğerine geçmesini önlemek için sınırlar koyduğunuz bir tür bölümlendirmedir.

İş-yaşam dengesi veya ayrılığı, yalnızca kişisel hayatınızı iş hayatınızın dışında tutmakla ilgili değildir; aynı zamanda kişisel zamanınızı korumayı da amaçlar , böylece ihtiyaç duyduğunuzda hayatınızın her alanında tam olarak var olabilirsiniz.

2. İş-yaşam entegrasyonu

İş-yaşam entegrasyonu, iş-yaşam ayrımının tam tersidir: iş ve özel yaşamınızı kısmen veya tamamen birleştirmek anlamına gelir, dolayısıyla net bir ayrım yoktur. Hayatınızın her iki alanını da birbirinden olabildiğince uzak tutmak yerine, her ikisini de aynı anda yönetiyorsunuz.

Bu, yerinde hiçbir sınır olmadığı anlamına gelmez. Aslında, sürekli olarak aynı anda birden fazla görev yapmanız gerektiğinde sınırlar belirlemek daha da önemlidir.

3. Yaşam-iş dengesi

Yaşam-iş dengesi, işle ilişkimizi yeniden gözden geçirmemiz gerektiği fikrine dayanan çok daha yeni bir kavramdır. Remote’un konuyla ilgili kılavuzuna göre yaşam-iş dengesi, “işin” yalnızca gelir elde etmek için yaptığınız işler olmadığını, ev işleri veya aile üyelerine bakmak gibi günlük enerjinizi ve zamanınızı gerektiren her şey olduğunu öne sürüyor. “Bir kişinin yapması gereken şeyler ile yapmak istedikleri şeyler arasında rahat bir denge” olması amaçlanmıştır.

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

 

 

 

www.gazetemerhaba.com

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: Evden Çalışmanın En Verimli 6 Yolu!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu