Balıkesir Merhaba Blog YazılarıGündemYaşam

Bir Ayda Hayatınızı Değiştirin

Bir Ayda Hayatınızı Değiştirin! Svetlana Pokrovskaya, planını uygulayan herkese iddialı bir vaat verdi. “Yalnızca bir ay içerisinde, kendinizi tanıyamayacaksınız.”

 

Bir Ayda Hayatınızı Değiştirin

Svetlana Pokrovskaya, talepler üzerine, kendi hayat tarzı üzerinden yola çıkarak bir aylık bir rehber oluşturmuştur. Rehber kapsamında, her hafta için, hayatınıza entegre etmeniz gereken ve ayın geri kalanı boyunca yapmaya devam etmeniz gereken 3’er görev bulunmaktadır. Bu görevler ile bir ayda hayatınızı değiştirin!

  • HAFTA 1: ZİHNİ VE VÜCUDU ARINDIRMAK
Saat 6 civarında, güne erken bir başlangıç

Bu saatte, kendiniz için, gün içerisinde asla bulamadığınız zamanı bulabileceksiniz. Rahatsız edilmeden yapmanız gereken türlü şeyleri halledebileceğiniz huzur ve sessizlik anları olacaktır. Önünüzdeki günü maksimum derecede yaşayabilmenize yardımcı olacak sabah egzersizlerinizi yapabileceğiniz ideal saatler. Ayrıca tembellik ve yataktan erken saatte kalkmama isteği, yorgunluğun belirtisi değildir. Bunlar, kendi hayatınızı yaşamayı istemediğinizi gösterir. Basit mantık; hayatınızı doyasıya yaşıyorsanız, yataktan fırlamak isteyeceksiniz. Ya da tam tersi; sabahları yataktan fırladığınızda, hayat, daha parlak gözükmeye başlayacaktır.

Daha iyi beslenme

Sıradaki değişimler, yoğun derecede enerji harcamanızı gerektirmektedir. Büyük bir ihtimalle, enerjinizin çoğunu, alkol, sigara ve ağır, yağlı yiyeceklerin etkileri ile yüzleşerek, yalnızca bedeninizi işler halde tutmak için harcıyorsunuz. Hepimizin üstesinden gelinmesi şart olan bu türde alışkanlıkları vardır. Sizin için doğru gibi görünen herhangi bir beslenme düzenini seçebilirsiniz. Ancak her insan için geçerli olan tek bir şey var. Bunlar alkol, cips, şekerli içecekler, önceden hazırlanmış yiyecekler, abur cuburlar… Bunların hiçbiri, herhangi bir sağlıklı beslenme düzeninde kendine yer bulamaz. Bu yüzden, bunları hayatınızdan tamamen çıkarmanız gerekmektedir.

Bir Ayda Hayatınızı Değiştirin

Spor

Kişinin, bedenini dengeli ve sağlıklı tutması, ruhsal sağlık açısından vazgeçilmezdir. Yorgun bir vücuttan biraz ruh çıkarmak için, öncelikle vücudun kendisini silkelemek gerekmektedir! Sizin için doğru olan herhangi bir yöntemle: yoga, koşma, dans etme vs. Gün içerisinde daha fazla hareket etmeye çalışın. Aklınıza ne gelirse uygulayabilirsiniz. İş için hazırlanırken aynanın önünde dans edin, asansör yerine bir kez de merdivenleri kullanın ya da spor salonunda düzenli bir program uygulayın.

  • HAFTA 2: ÖZEL HAYATI DÜZENE SOKMAK
Kişisel alanınızı temizleyin

Evinizdeki her köşeye, her masaya ve dolaba yeni bir düzen getirmenin vakti geldi. Düşünün: evinizdeki her bir obje yalnızca yer işgal etmekle kalmıyor. Aynı zamanda da enerjinizin bir kısmını sömürüyor. Yalnızca gerçekten faydalı olan, gerçekten ihtiyaç duyduğunuz, mutlu hissetmenizi sağlayan ya da gerçekten değer verdiğiniz eşyaları saklayın. Tüm bunları yaptıktan sonra, kendinizi çok daha iyi hissettiğinizi göreceksiniz.

Sorumluluklarınızı yerine getirin

Kendinize ve diğer insanlara verdiğiniz sözleri hatırlamanız ve bunları nasıl halledeceğinize karar vermeniz gerekmektedir. Temel olarak iki seçeneğiniz var: Yerine getirin ya da yapılacaklar listenizden sonsuza dek silin. Zorunluluk ve hayal kırıklığı hisleri ile yaşamaya devam etmek yerine, yapmanız gerekenleri yapın.

Sosyal hayatınızı düzene sokun

Size ket vurduğunu ya da bunalttığını düşündüğünüz tüm ilişkilerinizi bozun. Negatif bir görünüme sahip olan, kibirli ve hiçbir ortak noktanız bulunmayan insanlarla konuşmaya çalışmaktan vazgeçin. Yürüyüp gitmeyi ve hayır diyebilmeyi öğrenin. Kendinize nankör ve küstah olma, delice hareket etme, nahoş olma izni verin.

Bir Ayda Hayatınızı Değiştirin

  • HAFTA 3: PLANLAR, HEDEFLER VE HAYALLER
Planlarınızı önce yazın, sonra uygulayın

Yalnızca işle ilgili ve finansal zorunluluklarınızı ciddiye almamanız gerektiğini de unutmayın; boş zamanlarınız için de planlar yapın ki rahatlayabilesiniz, arkadaşlarınızı ve sevdiklerinizi görebilesiniz, kendiniz için zaman bulabilesiniz. Başlamak için sabırsızlandığınız türde bir planı, bir yere yazmalısınız. Bir kerede hepsini yazın ve belirli bir zaman sınırı koymayı, atılacak adımları yazmayı unutmayın.

En mantıksız hayallerinizin listesini çıkarın

Hayallerinizde yaptığınız, ama çok mantıksız oldukları için asla gerçekleşmeyecek şeylerin listesini yapmalısınız. Örneğin tüm dünyayı yönetmek ya da 89 yaşında Everest dağına tırmanmak gibi. Kafanızdaki mantığın sesini duymazlıktan gelin ve her şeyi yapabilecek güce sahip olduğunuzu hayal edin; dudaklarınızdan dökülecek tek bir kelime ile. İhtiyacınız olan tüm paraya, zamana, bağlantılara ve yeteneğe sahipsiniz. Ne yapmak isterdiniz? Kim bilir, zihninizde imkânsız olarak gördüğünüz şeyler, belki de o kadar da ulaşılmaz değildirler.

İşlerinizi günlük olarak planlayın

Her akşam, bir sonraki gün için bir planlama yapın. Ertesi gün hakkında hiçbir şey hatırlamayacak olsanız bile, çok daha üretici olduğunuzu göreceksiniz.

Bir Ayda Hayatınızı Değiştirin

  • HAFTA 4: UFKUNUZU GENİŞLETİN
Farklı şekilde yaşamayı deneyin

En küçük değişimler bile etkilidir. İşe giderken farklı bir rota kullanın. Daha önce hiç gitmediğiniz bir kafeye ya da pahalı bir mağazaya uğrayın. Yeni bir spor türü deneyin. Daha önce hiç yapmadığınız bir şeyi deneyin. Ve her gün, aşina olduğunuz şeyleri yapmakla meşgulken, kendinize şu soruyu sorun: bugün biraz daha farklı ne yapabilirim? Yeni bir şeyler deneme alışkanlığı edinmeniz gerekiyor. Bu şekilde, alışılmışın dışında bir şeyler yapmak, hayatınızın doğal bir parçası haline gelecektir.

Konfor bölgenizden çıkın

Elbette, önceki tüm adımları uygulamayı başardıysanız, konfor bölgenizin dışına doğru uzun bir yol zaten kat etmişsiniz demektir. Ancak daha da ileri gitmeli ve en büyük korkularınızın gözünün içine bakmalısınız. Ve yalnızca bakmakla yetinmemeli; aynı zamanda da savaşmalısınız. Radikal metotlar deneyin. Yükseklik korkunuz mu var? Paraşütle atlama yapın. Patronunuzdan ödünüz mü patlıyor? Yeni bir proje teklifi ile yanına gidin. Yeni insanlarla tanışmak, sizin için dehşet mi demek? Hiç kimseyi tanımadığınız bir partiye doğru yola çıkın. Bu gibi durumlar, yeni şeyler öğrenmemize ve gelişmemize katkıda bulunurlar.

Mola verin

Bu adımdaki ‘mola’ sözcüğü, şu anlama geliyor: evinizden dışarı çıkın, Wi-Fi bağlantınızı kesin ve biraz yalnız başınıza zaman geçirin. Kendinize dürüst geribildirimler verin.

 

 

Daha fazlası için tıklayınız.

 

 

 

 

Bu içerik brightside.me'den çevrilmiştir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu