Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir Dördüncülüğe Yükseldi

Balıkesir Dördüncülüğe Yükseldi 2022 yaz sezonunda Balıkesir’de Mavi Bayraklı plaj sayısı 31’di. Daha sonra yapılan çalışmalarla 2023 yaz sezonunda mavi bayrak sayısı 46 oldu. Ayrıca Balıkesir Türkiye geneli Mavi Bayrak ödüllü plaj sıralamasında ise 5’inci sıradan 4’üncü sıraya yükseldi.

 

344556

 

Mavi Bayrak Ödülü dünyada en çok bilinen eko etiketlerden birisidir. Ayrıca Mavi Bayrak Ödülü, kriterleri sağlayan plaj, marina ve yatlara veriliyor. Mavi Bayrak ile ödüllendirilen plaj ve marinalar temiz, güvenli ve çevre değerlerinin  korunmasına çok katkılı.

Mavi Bayrak; tesisin kalitesini, tanınırlığını, tercih edilmesine fayda sağlıyor.  Ayrıca ülkenin ve İlin de prestijini artıran bir unsur.

 

12356

 

Balıkesir Valiliği koordinasyonunda  TÜRÇEV,  İl Sağlık Müdürlüğü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü arasında protokol imzaladı. Ayrıca 5 Ekim 2021 tarihinde Balıkesir Mavi Bayrak Çalışması hayata geçti. Bununla beraber İl Mavi Bayrak Komisyonu Çalışma Usul ve Esasları Yönergesi hazırlandı. Daha sonra yönerge iki yıl süreyle uygulamaya geçti.

İl Mavi Bayrak Komisyonu Başkanlığını yöneten kişi Vali Hasan Şıldak. Ayrıca Balıkesir’deki yüzme suyu kalitesinin, uluslararası kriterlerde temiz kalmasını sağlanmak ön planda. Bununla beraber plaj sorumlularının bilgilendirilmesi ve Mavi Bayrak ödülü almaları yönünde  kurumlara teşvik  sağladı

 

234776

 

Çalışma kapsamında yapılan düzenli izleme sayesinde 2022 Yılı Mavi Bayraklı Plaj sayısı başvurusu, 2019 yılına göre %40 artış göstererek büyük başarı elde etti.

 

Yapılan Çalışmalar 

Mevcut Mavi Bayraklı 31 plaj sayısını artırmak için 2022 yaz sezonunda başvurular teşviki oldu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi  2023’te “Türkiye’de en fazla Mavi Bayrak başvurusu yapan Belediye” oldu.

TÜRÇEV’e 2023 Yaz sezonu  Mavi Bayrak Ödülü başvurusu yaptı.  Daha sonra 46 plaj ve ortak numune noktası kullanan 4 plaj ile  toplam 50 Mavi Bayrak Ödülü başvurusu yaptı.

Ayrıca İldeki mevcut 85 yüzme suyu izleme noktasına ek olarak 8 yeni yüzme suyu izleme noktası çalışması oldu.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından açıklanan değerlendirme sonuçlarına göre, Balıkesir 2023 yılında 46 Mavi Bayrak sahibi olurken Aydın’ı geride bırakarak Türkiye’de 5’inci sıradan 4’üncü sırayı aldı.

 

 Merhaba Gazetesi

 

Merhaba Gazetesi İnstagram

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu