Bedia UçakKöşe Yazıları

Soğuk Algınlığı Ve Biz

Soğuk Algınlığı Ve Biz

 

Pandemi dönemi sonrasında yeni normalleşme adımları ile yeni yeni kendimize geliyoruz. Tam kendimize geldik demiyorum çünkü hastalık dendiğinde akan sular artık durma noktasında. Pandemi bunun en bariz örneği oldu. Havaların soğuk olması ani ısı değişimleri ile hastalanan sayısı da çok. Haberlerden de sık sık duyuyoruz. Malum her kış mevsiminde artış yaşanan grip ve benzeri üst solunum yolu hastalıkları hala mevcut.

Henüz yeni olan bir haberse şu; “Kış mevsimi ile birlikte artış gösteren grip salgınında hastaneler dolup taştı. Bolu’da da yayılan salgın sebebiyle veliler çocuklarını okula göndermekte tedirgin hale geldi. Konuya ilişkin açıklama yapan Bolu Valisi Erkan Kılıç, “Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlarda eğitim gören 6 bin öğrencimizin okullarına gitmediğini tespit ettik” ifadelerini kullandı.”

İşin aslı Balıkesir’de de çevremdekilerden sıkça duyduğum bir konu grip. Herkesin çocuğu hasta ancak bizde sanırım okula gitmeme veya çok sayıda bir artış yok. Yada tam tersine durum aynı ancak bir iki gün dinlenme veya ilaçlarla ayakta duranlar var.T abi bunların tümü yorum. Ancak bilinen bir gerçek şu ki oda soğuk algınlığı olanların varlığı. Artık hastanelerde hala korona virüs testi yapıyorlar mı bilmiyorum ancak test yaparak hastalık boyutu yada teşhis konuyor. Bunuda yine çevremden duyduğum kadarı ile biliyorum. Demek ki korona virüs artık bitmiş duymadığımıza göre…

Hatırlamak bile istemediğimiz günler pandemi dönemi. Sokağa çıkılamayan günler.Korona virüs teşhisi konmuş ama kurala uymayıp çıkmış hastalar v.s vs. tam bir korku filmi gibiydi yaşadıklarımız. Televizyon kanallarına hapsedilmiş hayatlar gibiydik. Dörtduvarda ailelerimizle geçirdiğimiz komşudan komşuya selam dahi veremediğimiz günler…

Nihayet geldi geçti ancak hala maske takanlarda var.Özellikle hastanelere baktığımızda iş sıkı tutuluyor.Kimiside artık alışmış olsada geçer düşüncesi var aşı oldukları için.Aşılar hala koruyormudur sizce?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu