GündemTürkiye Gündemi

Son Dakika: Erdoğan; “Meclisimiz Türkiye Yüzyılının Ufkunu Aydınlatacak”

TBMM Genel Kurulu, 28. Dönem 2. Yasama Yılı için bugün Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında toplandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor…

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’de 28. Dönem 2. Yasama Yılı Açılış Toplantısı’nda Genel Kurulu’na hitap ediyor.

Son Dakika Erdogan Meclisimiz Turkiye Yuzyilinin Ufkunu Aydinlatacak 1

Erdoğan; “Meclisimiz Türkiye Yüzyılının Ufkunu Aydınlatacak”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklama yapıyor. Yaptığı açıklamada, ” yeni yasama yılında milletimize hizmet verecek tüm milletvekillerine başarılar diliyorum.” Devamında, milli hazinemizin en büyük mirası burasıdır en yüce kurumdur” ifadelerine yer verdi.

“Görevimiz Yeni ve Sivil bir Anayasa”

Daha sonra, vesayetin milli iradeyi hiçe saydığı dönemler geride kalmıştır. TBMM tüm parlamentolar içerisinde özel bir kurumdur” dedi.

“Sistem Tartışmasını Sona Erdireceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasına şöyle devam etti. “Biz milletimizi Türkiye Yüzyılı Anayasası’na kavuşturmak için her türlü uzlaşmaya açık davranıyoruz. Diğer partilerden de aynı yapıcı paylaşımı bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Devamında, ” ülkemize yönelik her saldırının bir tarafında ekonomik hesaplar bulunuyor” dedi.

Ayrıca konuşmasında, “dünya genelinde enflasyon oranları son 60-70 yılın en yüksek seviyelerine ulaştı. Gelişmiş ülkeler dahil hemen hiç kimse önünü net bir şekilde göremiyor” dedi.

“Enflasyonla Mücadelemiz Sürecek”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Asırlık hayalimiz Türkiye Yüzyılı’ nı diğer alanlardaki hedeflerimizle birlikte gerçekleştirmeden durmayacağız, duraksamayacağız” dedi.

“Terör Meselesini Büyük Ölçüde Çözdük”

Devamında, “Ankara’da saldırı girişimi engellendi. Terör örgütünün siyaseti yönlendirmesine ve ülkemizin kutlu yürüyüşünü engellemesine müsaade etmeyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

 

Haber Merkezi

Meclis’te Yeni Yasama Yılı Bugün Başlıyor//

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu