Köşe YazılarıBedia Uçak

Su İçmeden Kaç Gün Yaşanır?

Su İçmeden Kaç Gün Yaşanır?

 

Suyun önemi üzerine bugüne dek hep yazılarımda değindiğim cümleler kurdum. Hepimizin yüreğinin derinden sarsıldığı ve üzüldüğü deprem ve yaşananlar sonrasında kendimize gelmeye çalışıyoruz. Yaşam devam ediyor acılarıyla sevinçleriyle. Bugün gördüğümüz ve duyduğumuz haberlerde günler sonra hala yaşam mucizesi denilerek enkazdan çıkarılan insanlarımız var. Ölüm öyle bir konu ki bazen ayağımızın küçük bir taşa takılıp düşmesiyle gerçekleşirken kimi zamanda beton yığınları üzerimize de düşse ve günlerce altında kalsak bedenen sağlam çıkılabiliyor.

İnsan bedeni hayatta kalabilmek için düzenli olarak su içmeye ihtiyaç duyar. Vücudumuz suya duyduğu ihtiyacı idare edecek başka hiçbir besin yoktur. Bugün bir insan susuz yaşar mı? İnsan susuz kaç gün yaşar? Soruları üzerine yazacağım bu yazımı.

Uzmanların su tüketilmesi konusunda yaptığı açıklamalar hepimizin alıştığı ve bildiği açıklamalar. İnsan vücudunun varlığını sürdürebilmesi için su tüketmek zorunda olduğu her zaman söyleniyor. Peki bir insan susuz yaşar mı? İnsan susuz kaç gün yaşar? Bir insan su içmeden kaç gün yaşar? Susuzluğa en fazla kaç gün dayanır? Araştırmalardan ede edilen sonuçlara bakıldığında Bedenimizin yemek yemeden ortalama 3 haftaya kadar dayanabildiği belirtiliyor ancak su, bambaşka bir konu. Susuzluğa dayanma süresini belirleyen birinci etken ortam sıcaklığı. Vücudun ne kadar hareket ettiği ise sınırı belirleyen ikinci etken.Ortam sıcaklığının düşük, hareketliliğin az olduğu koşullarda 1 haftaya kadar dayanan vakalar kaydedilmiş. Ancak bu süre, kaydedilen vakaların yaşamını yitirdiği anı ifade ediyor. Ölüm durumu gerçekleşmeden çok daha öncesinde birçok organda tedavisi imkansız hale gelen hasarlar ortaya çıkıyor. Ortalama bir insanın susuzluğa dayanma süresi ise 3 ila 4 gün olarak kaydediliyor.

Su İçmeden Kaç Gün Yaşanır?

Daha fazla köşe yazısı için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu