Balıkesir Merhaba Blog YazılarıGündemYaşam

Su Üstünde Fantastik Yapılar

Görsel sanatçı Dionisio González, Norveç fiyortlarında gezinen hayali amfibik yapıları oluşturdu. İşte Su Üstünde Fantastik Yapılar…

Su Üstünde Fantastik Yapılar

Projenin ilham kaynağı filozof ve matematikçi Ludwig Josef Johann Wittgenstein

González, Wittgenstein’ın yaşamından ilham alarak yapıların arka planında Norveç fiyortlarına yer vermiştir. Yapıların eskiyen metal katmanlardan oluşan gövdeleri ve çılgın formları, incelemesi keyifli detaylarla bezelidir. Seride pek çok farklı şekil ve boyutta yüzen ev bulunmaktadır. Buna rağmen sanatçının benimsediği özgün estetik sayesinde hepsi aynı fantastik yapı ailesine ait olduğunu hissettirmektedir.

Seri; matematik, zihin ve dil ilkelerini inceleyen bir filozof ve matematikçi olan Ludwig Josef Johann Wittgenstein’ın yaşamından ilham almaktadır. Özellikle de Wittgenstein’ın 1914’te Norveç’in küçük bir köyü olan Skjolden’de satın aldığı göle bakan kulübeden. Wittgenstein’ın kulübesi şekil olarak González’in sıra dışı binalarından çok farklı olsa da, sanatçı bu ikisi arasında “düşüncenin keşfedildiği yerler” olarak benzerlik görmektedir.

İlgili Makaleler

Su Üstünde Fantastik Yapılar

Su Üstünde Fantastik Yapılar

 

Mimari ve su kombinasyonu, filozofun çalışması için önem arz etmektedir. González, “Wittgenstein mantık çalışmaları üzerinde arkadaşı David Pinsent’in Sognefjord’da yelken açtığı bir teknede çalıştı” ifadelerini kullanmaktadır. Ayrıca yazı masası işlevi gören küçük bir su ulaşım aracı olarak bu tekne, mimarinin suyla olan ilişkisini ve felsefenin amfibik bir uğraşı olduğunu düşünmesine yol açmıştır. Wittgenstein’ın Kulübesi illüstrasyonları; bu soyut fikirlerin çağdaş binalarda nasıl tezahür edebileceğini hayal etmektedir. Ayrıca keşişin inini başka bir seviyeye taşımaktadır.

Dionisio González’in diğer çalışmalarını internet sitesi ve Instagram’ı üzerinden inceleyebilirsiniz.

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu