Etkinlikİlçe Haberleri

Sübeylidere Gece Güreşleri’nin Tarihi Değişiyor

Burhaniye'nin heyecanla beklenen etkinliklerinden biri olan Sübeylidere Gece Güreşleri, 7 yıldır devam eden geleneksel ritüelini sürdürüyor. Mahalle Muhtarı Mustafa Demir, bu yılın güreş takviminin bayram sonrası netlik kazanacağını söyledi.

Sübeylidere Gece Güreşleri’nin Tarihi Değişiyor

Subeylidere Gece Gureslerinin Tarihi Degisiyor 1

“Nisan veya Mayıs aylarında gerçekleştirmeyi düşünüyoruz”

Güreş severlerin yoğun ilgi gösterdiği Sübeylidere Gece Güreşleri, artık Ramazan ayının dışında gerçekleşecek. Demir, konuyla ilgili olarak, “Yaklaşık olarak 7 yıldır Ramazan ayı içerisinde düzenlediğimiz güreşlerimizi, artık mevsimsel nedenlerden dolayı bayram sonrasına kaydırma kararı aldık. Bu yılın Nisan veya Mayıs aylarında gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Sübeylidere güreş geleneği, hem tanınma hem de sevilme noktasında büyük bir ivme kazandı. Biz de bu geleneği yaşatmaya kararlıyız” şeklinde konuştu.

Bayram Sonrası Tarih Netleşecek

Burhaniye’nin simgesi haline gelen bu etkinlik, her yıl olduğu gibi bu yıl da heyecanla bekleniyor. Güreş tutkunlarının merakla beklediği güreş takvimi, bayram sonrasında belirlenecek ve Sübeylidere’nin bu eşsiz atmosferi, güreşseverleri bir araya getirmeye devam edecek.

Haber: İHA

Susurluk Genç Güreşçiler Türkiye Şampiyonasına Hazırlanıyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu