GündemTürkiye Gündemi

Süper Ay Manzaraları Görenleri Büyüledi

Süper Ay Manzaraları Görenleri Büyüledi.

Ay Dünyaya En Yakın  konuma geldi. Normalden daha büyük  ve parlak olan” Süper Ay” görenleri büyüledi…

 

Süper Ay Manzaraları Görenleri Büyüledi
Süper Ay Manzaraları Görenleri Büyüledi

Ay Dünya’ya en yakın konuma geldi. Ayrıca normalden daha parlak ve büyük gözlemlendiği Süper Ay dünyanın dört bir yanında objektiflere yansıdı.

Normalden daha parlak ve büyük

Ay’ın Dünya’ya en yakın konumda, normalden daha parlak ve büyük gözlemlediği Süper Ay, dünyanın dört bir yanında  büyük ilgi gördü.

Super Ay Manzaralari Buyuledi23

Ağustos ayındaki iki Süper Ay’dan ilki Salı gecesi gökyüzünü süsledi.

Super Ay Manzaralari Buyuledi53

Süper Ay, genel olarak Dünya’ya normalden daha yakın olan bir dolunay olarak tanımlanır, gökyüzünde biraz daha parlak ve daha büyük görünmesini sağlar.

Mavi Ay Olayı

Bir sonraki dolunayın 30 Ağustos gecesi görülmesi bekleniyor. Aynı ay içinde iki defa dolunay olduğu için Mavi Ay denen olay gerçekleşecek.

Daha fazlası için tıklayın

 

 

Süper ay ya da “ingilizce: perigee-syzygy“, Ay’ın yörüngesi Dünya’ya en yakın konumda olduğunda, aynı zamanda ay dolunay evresindeyken oluşur. Ay, Dünya’nın yörüngesinde dolaşırken onu Dünya’ya yaklaştıran ve uzaklaştıran eliptik bir yörünge ve oval şekile sahiptir.

 Ay, kendi yörüngesinde dolanırken, kimi zaman Dünya’nın gölgesine girer. Buna Ay tutulması denir. Ay tutulması, dolunay zamanında ve Ay’ın düğüm noktalarına yakın olması durumunda meydana gelir. Ay’ın, Dünya’nın gölgesine girmesi ile Güneş’ten aldığı parlaklığı kaybetmesi neticesinde görülür.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu