Yaşamİlçe Haberleri

Sürdürülebilirlik ve İyilik İçin Balıkesir El Ele

Balıkesir Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'nde başlatılan "Plastik Kapaktan Tekerlekli Sandalyeye Yolculuk" projesi kapsamında, plastik kapaklar toplanıyor.

Sürdürülebilirlik ve İyilik İçin Balıkesir El Ele

Balıkesir Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde başlatılan “Plastik Kapaktan Tekerlekli Sandalyeye Yolculuk” projesi kapsamında, plastik kapaklar toplanıyor. Bu proje, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Sağlık Yönetimi Bölümü’nün Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ile ortaklığıyla gerçekleştiriliyor.

Üniversite içerisinde belirlenen toplama noktalarında tüm renk plastik kapaklar toplanıyor. Proje, plastik kapakların geri dönüşümü konusunda farkındalık oluşturmayı ve plastik kapakları toplayarak, omurilik felçlilerine tekerlekli sandalye temin etmeyi amaçlıyor. Kapaklar 500 kg’a ulaştığında 1 manuel tekerlekli sandalye, 4,5 tona ulaştığında ise 1 akülü tekerlekli sandalye alınacak.

Sürdürülebilirlik Ve İyilik İçin Balıkesir El Ele

Bu proje, toplumda geri dönüşüm bilincinin artırılmasına katkı sağlarken, ihtiyacı olan omurilik felçlilerinin hayatlarını kolaylaştırmayı hedefliyor.

 

 

Haber: Bülten

Bigadiç’te Manevi Değerler Çocuklara Aktarılıyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu