Ekonomiİlçe Haberleri

Susurluk Şeker Fabrikası Yeni Hedefini Belirledi

Balıkesir’in Susurluk ilçesinde uzun yıllardan beri faaliyet gösteren Susurluk Şeker Fabrikası, pancar üretiminde 1 milyon tonu hedefliyor.

Susurluk Şeker Fabrikası Yeni Hedefini Belirledi

Susurluk Seker Fabrikasi Yeni Hedefini Belirledi 1
Susurluk Şeker Fabrikası Yeni Hedefini Belirledi

Daha Önce Rekor Kırmıştı

Bölge çiftçisinin kalkınmasında önemli bir rol oynayan, Türkşeker bünyesindeki Susurluk Şeker Fabrikası, 1998 yılında 1 milyon ton pancar işleyerek 105 bin ton şeker üretimi gerçekleştirerek rekor kırmıştı. Fabrika, 68. kampanya döneminde şu ana kadar 900 bin ton pancar işleyip tam 100 bin ton şekere ulaşarak bu başarısını sürdürüyor.

Fabrika Bölge Halkına Katkı Sağlıyor

Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası (Şeker-İş) Susurluk Şube Başkanı Yavuz Gürsoy, Susurluk Şeker Fabrikası’nın bölgenin ekonomisine ve istihdamına, çiftçinin kalkınmasına önemli katkılar sağladığını belirtti. Gürsoy, kampanya döneminin oldukça başarılı geçtiğini vurgulayarak, gelecek yıl da benzer bir performansın beklendiğini ifade etti. Fabrikanın başarısında fabrika yönetiminin yanı sıra emekçilerin özverili çalışmasının büyük etkisi olduğunu dile getiren Gürsoy, Susurluk Şeker Fabrikası’nın sürekli üretim yapmaya devam edeceğine inandığını ifade etti.

Haber: AA

Balıkesir Valisi Limak Fabrikası’nda

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu