Köşe Yazıları

Tarihe Şahit Olduk

Tarihe Şahit Olduk

Evet yepyeni bir dönemden hepinize merhaba bir tarih daha yaşadık, malum tüm ülke genelinde yaşanan seçim maratonunu atlattık ve Türk Milleti tercihini değiştirerek yepyeni bir döneme başlangıç yaptı.

Çoğumuz yaşımızdan dolayı böyle bir değişime şahit olmamıştık. İktidarın hatalı stratejileri ve adayların güç zehirlenmeleri kaybetmelerine neden oldu. Yıllardır bulundukları makamlarda kalıcı olduklarını onları oraya milletin iradesinin getirdiğini unutup hiç gitmeyeceklerini düşünmelerinin acı tablosunu gördüler.

Son 2 aydır Balıkesir merkezde de gözlemlediğim seçim sürecinde tüm zorluklara engellemelere rağmen Cumhuriyet Halk Partisi gerçekten iyi çalıştı adım atmadıkları mahalle, ilçe sıkmadıkları el kalmadı. Emeklilere yapılan haksızlık, ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik problemler en büyük avantajlarıydı.

AK Parti cephesi ise kendinden emin bu günün hesabını yapmadan ev ev, ilçe ilçe, mahalle mahalle çalışmalarını sürdürdü ama ne yazık ki tahmin edemeyecekleri tarihi bir husumet yaşadılar. Bunu seçim gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da balkon konuşmasında dile getirdi. Bunun kaybediş değil yeni bir değişim sürecinin başlangıcı olduğunu kaybedilen il ve ilçelerdeki herkesi toplayıp analizler yapacaklarını ifade etti.

Balkon konuşmasında kazanan tüm büyükşehir, il ve ilçelerdeki herkesi tebrik etti, bu güne kadar belediyelere verdikleri desteklerin kesilmeyeceğini artarak devam edeceğini söyledi. Ben şahsen böyle sakin ve ılımlı bir balkon konuşması beklemiyordum.

Kısaca ülkemiz 9 aydır bir seçim maratonundaydı ve artık geride bıraktık Cumhuriyet Halk Partisinin ülke genelinde ses getiren bir zaferiyle sonuçlandı. Türk Milletinin hafife alınmayacağını bir kez daha hep beraber gördük. Genel olarak seçimler huzurlu ve olaysız demokratik bir biçimde geçti birkaç pürüz dışında. Herkes milli iradesini sandığa yansıttı ve tercihi yaptı. Milletin sözünün üstüne söz olmayacağını millet ne derse o olacağını hep birlikte gördük ve kabullendik. Ülkemiz adına hayırlı olmasını diliyorum.

Ayrıca Balıkesir Büyükşehir Belediyesini kazanan Cumhuriyet Halk Parti Adayı Ahmet Akın’ı da tebrik ediyorum, önünde uzun bir süreç var umarım her şey daha güzel olur saygılarımla…

Düğün Sezonu Başlıyor

Demirhan Görgülü

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu