GündemEkonomiTürkiye Gündemi

Tarlada Ve Halde Kalan Ürün Dijital Ortamda Pazarlanacak

Tarlada Ve Halde Kalan Ürün Dijital Ortama Taşınıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Ekonomi Reform Paketi ile tarlada ve halde kalan ürünlerin, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen uygulamayla elektronik olarak pazarlanması öngörülüyor.

DİTAP UYGULAMASI HAYATA GEÇİYOR

Ekonomi Reform Paketi’nde, tarımsal arz ve talebin “dijital pazar yeri” yaklaşımı ve “sözleşmeli tarım” modeliyle buluşmasını sağlayan Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) uygulamasına ilişkin de ayrıca unsurlar yer aldı. Buna göre, tarlada ve hallerde kalan taze meyve ve sebzeleri piyasaya kazandıracak mekanizmalar geliştirilecek. Bu ürünler DİTAP’a dahil edilerek, hızla alıcılarla buluşturulacak. Ayrıca bunun için DİTAP’ta özel bölüm açılacak.

SOĞUK ZİNCİR OLUŞTURULMASINA DA DESTEK

DİTAP sayesinde her ölçekteki çiftçi, ürünü için pazar bulabilecek, tüketici  kalitede ürün tedarik edebilecek. Sebze ve meyve zayiatının azaltılması için soğuk zincir oluşturulmasına da destek verilecek. Tarımsal üretim planlamasına katkı sağlamak için sözleşmeli tarım mekanizmaları geliştirilecek. İşlenmemiş gıda fiyatlarında aracılık maliyetlerini de düşürecek olan Hal Yasası Teklifi ayrıca Meclis’e sunulacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu