Gündemİlçe Haberleri

Tasarım Parkı yarışması sonuçlandı

Bandırma Tasarım Parkı için düzenlenen Uluslararası Bandırma Tasarım Parkı Yarışması sonuçlandı. Dünyanın dört bir yanından 124 eserin katıldığı yarışmada birinciliği Türk ve İspanyol mimarların kurduğu ekip kazandı.

 

 

Tasarım Enstitüsünün öne çıktığı projede park kurgusu içinde ticaret birimleri ve otel yapıları gibi kente hizmet edecek fonksiyonlar da yer alıyor. Bandırma’yı Dünya arenasında tanıtmak ve “Marka kent Bandırma” vizyonunda tasarlanan park için dünyanın dört bir yanından tam 124 tasarımcı yarıştı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Basın Birimi’nin haberine göre, birinciliği, İspanyol ve Türk mimarların kurduğu ekip kazandı. Şartnamede yer alan tasarım enstitüsüne getirdiği yenilikçi yorum, alandaki tarihi miras öğelerine ve mevcut ağaç topluluklarına saygılı yaklaşımı jüri tarafından takdir edildi.

 

Ödüller MIPIM’de Verilecek

Yarışmanın ödül töreni 15 Mart 2017 tarihinde Avrupa’nın en büyük gayrimenkul fuarı olan MIPIM’de (Cannes) düzenlenecek olup dereceye girenlere ödülleri Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından verilecek. Ayrıca asli jüri üyeleri ile birlikte MIPIM fuarında yarışma süreciyle ilgili bir de konferans düzenlenecek. Yarışmanın kolokyum tarihi ise henüz netleşmedi.

 

Uğur ‘Her İlçe İçin Gelecek Hayalimiz Var’

Bandırma’nın gelişim strateji hakkında açıklamalarda bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, ” Biz, kültürümüze, şehirciliğimize katkı sunacak, yapı ve malzeme sektörüne yeni bir araştırma mecrası açacak, ilgili meslek gruplarının Ve hatta bu meslek gruplarını tercih edecek öğrencilerin ziyaret edeceği bir temapark inşaa edeceğiz. Projemiz, Bandırma’nın gelecek vizyonunda önemli yer tutuyor. Balıkesir’in her ilçesi için bir gelecek hayalimiz var. Adım adım hepsini gerçekleştiriyoruz. Bandırma ‘Tasarım Park’ projemizle entellektüel dünyanın uğrak yeri olacak” diye konuştu.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu