Gündemİlçe HaberleriTeknolojiTürkiye Gündemi

Teknofest Hedefi

Edremit’te öğrencilerin Teknofest te Hedefi  Türkiye Birinciliği. Edremit Anadolu İmam Hatip Lisesi “Kocaseyit İnsansız Hava Aracı” ile  Teknofest finallerine katılmaya hak kazandı.

 

 

Teknofest Hedefi.. Kocaseyit, TEKNOFEST teknoloji yarışmaları kapsamında 4.Tübitak Liseler Arası İnsansız Hava Araçları Yarışması’na “Sabit Kanat” kategorisinde katıldı. Bununla birlikte İnsansız Hava Aracı DTV 2. aşama olan hakem değerlendirmesini geçti. Böylelikle büyük bir başarı daha elde etmiş ve finalist olarak 25- 29 Nisan 2023 tarihlerinde Bursa’da düzenlenecektir. Final yarışmalarında Balıkesir ilini  temsil etmeye hak kazanmıştır. Proje takımı geçen yıl yapılan Teknofest yarışmasında Türkiye ikincisi olmuştur. Bununla birlikte bu yıl çalışmalarını geliştirerek Türkiye birinciliği hedefi ile yola çıkmışlardır.

 

Teknofest Hedefi

Edremit Kaymakamı  Ahmet Odabaş büyük başarı gösteren öğrencileri ağırlayarak çalışma hakkında bilgi almıştır. Bununla birlikte öğrencileri ödüllendirmiştir. Ziyarete İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer, Edremit Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mahmut Bulduk mevcuttur. Beraberinde ve proje danışman öğretmeni Yalçın Yılık öğrencilerin yanında yer almışlardır.

…Teknofest Hedefi…

Daha fazla haber için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu