TeknolojiGündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Teknoloji Sektöründeki Son İşten Çıkarma Dalgası LinkedIn’de Yaşandı

İş bulma uygulaması LinkedIn 716 kişiyi işten çıkarıyor. Kariyer için güçlü ilişkiler kurulmasını sağlayan internet ortamındaki en geniş profesyonel ağı olan iş bulma uygulaması LinkedIn, 700’den fazla kişiyi işten çıkarma kararı aldı.

 

 

Teknoloji Sektöründeki Son İşten Çıkarma Dalgası LinkedIn’de Yaşandı… Teknoloji sektöründeki son işten çıkarma dalgası LinkedIn’de meydana geldi.

Teknoloji Sektöründeki Son İşten Çıkarma Dalgası Linkedin’de Yaşandı

Microsoft‘a ait profesyonel ağ platformunun CEO’su Ryan Roslansky’dır. Roslansky, Pazartesi günü personele bir mail yazdı. Devamında mailde, ekonomik koşullara yanıt vermeyi ve işletmeyi daha çevik hale getirmeyi amaçladığını ifade etti. Beraberinde değişikliklerin bir parçası olarak 716 rolün işine son verileceğini duyurdu.

Teknoloji Sektöründeki Son İşten Çıkarma Dalgası Linkedin’de Yaşandı

Şirkette Değişiklikler Devam Ediyor

Açıklamada, “Pazar ve müşteri talebinin daha fazla dalgalanması amaçlar arasında. Beraberinde gelişmekte ve büyümekte olan pazarlara daha etkin bir şekilde hizmet verebilmesi nedeniyle, satıcıların kullanımını genişletiyoruz. Ayrıca, Teknoloji Haberleri’nden edinilen bilgiye göre, katmanları kaldırıyoruz. Dahası yönetim rollerini azaltıyoruz ve kararları daha hızlı almak için sorumlulukları genişletiyoruz” dedi.

Teknoloji Sektöründeki Son İşten Çıkarma Dalgası Linkedin’de Yaşandı

Bir LinkedIn sözcüsü, bu satıcıların yeni ve mevcut işleri üstlenecek “dış ortaklar” olduğunu söyledi. Roslansky, ürün ve mühendislik ekiplerinin şirketin teknoloji yol haritasından sorumlu olacağını, iş üretkenliği ekibinin ise aşamalı olarak kullanımdan kaldırılacağını ve kısmen işin diğer bölümlerine entegre edileceğini dile getirdi.

Teknoloji Sektöründeki Son İşten Çıkarma Dalgası Linkedin’de Yaşandı

Son olarak, 15 Mayıs’tan itibaren operasyonlarda, yeni iş ve hesap yönetimi ekiplerinde 250 yeni iş üretileceğini ifade etti.

Daha fazla haber için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu