GündemSpor

Temel Kılıç Dövüş Sanatı, Eskrim

Temel Kılıç Dövüş Sanatı, Eskrim: Balıkesir’de çocuklar ve gençler eskrim spor dalını öğreniyorlar. Eskrim; temeli kılıç olan dövüş sanatını oluşturan ve kılıçla yapılan spor dalıdır.

 

Eskrim

Çocuklar ne yapıyor?

Çocuklar antrenman ile kılıç tutuşu öğreniyorlar. Eskrim tanımdan da anlayabileceğimiz gibi bir spor dalı olarak gelişme gösteriyor. Eskrim sporunun silahları alanda kılıç, flöre ve epe olarak bilinmektedir. Bu üç türde silah olarak kullanılabiliyor.

 

Temel Kılıç Dövüş Sanatı, Eskrim
Temel Kılıç Dövüş Sanatı, Eskrim

Oyunun temel kuralı nedir?

Oyun içindeki kurallarda silahın rakibin sim yeleğine dokundurulmasıyla yatar. Eğer her iki oyuncu da aynı anda rakibinin sim yeleğine silahını dokundurma söz konusu olduysa atak yapan oyuncu puanını almaktadır.

 

Eskrim Sporu Tarihçesi

Eskrim sporu ilk olarak İspanya ülkesinde başlamıştır. Ülkede öğretim için okullar açılmıştır. Eskrim sporunun gelişimi ise İtalya ülkesinde olmuştur. 16. yüzyılda ise iki elle kullanılan epe silahı bulunmaktaydı. Daha sonra İspanyollar Repiere adı verilen yeni bir epe modeli geliştirdi. Yaygın ve en uygun silah olarak İspanyolların yaptığı epe silahı kabul edilerek kullanılmaya başlandı.

Haber: Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu