GündemTürkiye Gündemi

TESK Başkanı Palandöken’den 15 Temmuz Mesajı

TESK Başkanı Palandöken’den 15 Temmuz Mesajı. Başkan Bendevi Palandöken 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün 7. yıl sebebiyle yazılı bir mesaj yayımladı.

 

Tesk Baskani Palandokenden 15 Temmuz Mesaji 1

 

TESK Başkanı Palandöken’den 15 Temmuz Mesajı. Palandöken: “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün 7. seneyi devriyesinde bu vatan için can veren aziz şehitlerimizi, dualarla ve saygıyla anıyorum. Bu özel gün, Türk milletinin demokrasiye olan bağlılığını göstermiştir. Ayrıca milli iradeye olan inancını gözler önüne sermiştir. Bu vesile ile 15 Temmuz 2016’da yapılan bu saldırıyı bir kez daha kınıyorum” dedi.

“Tüm dünyada takdirle karşılanmıştır”

Palandöken, Türk Milletinin 15 Temmuz gecesi vatanını, bayrağını ve iradesini korumak için destansı bir mücadele verdiğini hatırlattı. Palandöken, “15 Temmuz sadece darbe girişimiyle mücadele ettiğimiz bir gün değil. Aynı zamanda milletimizin demokrasiye, özgürlüğe ve insan haklarına olan inancının sembolüdür.

‘’O gece milletçe gösterdiğimiz topyekûn mücadele, tüm dünyada takdirle karşılanmıştır. Bu anlamlı gün vesilesiyle tüm vatandaşlarımızı milli iradeye, demokrasiye ve birlik içinde yaşama ilkesine sahip çıkmaya davet ediyorum. Geleceğimizi şekillendirecek olan gençlerimize, demokrasiyi ve özgürlüğü koruma görevini layıkıyla yerine getirmelerini hatırlatmak istiyorum. Unutmayalım ki birlikte daha güçlüyüz ve her zorluğun üstesinden gelebiliriz” ifadelerini kullandı.

Bendevi Palandöken Hakkında

1949 yılında Malatya’da dünyaya geldi. Meslek hayatına 1962 yılında Ankara Cebeci’de bakkal olarak başladı. 1984 yılında Ankara Bakkallar ve Bayiler Derneği’ne başkan seçildi. Palandöken, bu görevini halen sürdürmektedir.

Palandöken, 1978 yılında kurduğu Ankara Bakkallar Bayiler Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin Başkanlığı yaptı. Ardından 2007 yılında seçildiği Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanlığını da devam ettirmektedir.

Bendevi Palandöken ayrıca, Avrupa Akdeniz Esnaf Sanatkârlar İşletmeleri ve KOBİ Birliğinin (EUROMED) Başkanvekilliği, Avrupa Birliği Türkiye Karma İstişare Komitesi  Eş Başkanlığı (AB-TR KİK), TC Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İcra Komitesi Üyeliği, Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği, Mesleki Yeterlilik Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakfı (MEKSA) Başkanlığı görevlerini de sürdürmektedir.

 

Haber: Muhammed Can Akyürek

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu