GündemSpor

TFF Müjdeyi Verdi: Şampiyon Liginde Kimler Var?

TFF Müjdeyi Verdi: Şampiyon Liginde Kimler Var? 2024-2025 sezonunda Avrupa’ya gidecek takım sayısı belli oldu! TFF, 2024-2025 sezonunda Avrupa’ya gidecek takım sayısını açıkladı. Buna göre Şampiyonlar Ligi’ne 2 takım gidecek.

 

TFF Müjdeyi Verdi: Şampiyon Liginde Kimler Var?

Uefa Jpg

2024-2025 sezonunda Avrupa’da Türkiye’yi 5 takım temsil edecek

TFF’den yapılan açıklamada, “UEFA’nın katılım listesine ilişkin sirküleri uyarınca, 2024-2025 sezonunda ülkemiz;

Şampiyonlar Ligi’nde 2 takım, Avrupa Ligi’nde 2 takım ve Avrupa Konferans Ligi’nde 1 takım olmak üzere. Toplam 5 takım ile temsil edilecektir” ifadelerine yer verdir.

 

A1 Jpg

Haber merkezi

Ayrıca TFF: Türkiye Futbol Federasyonu, 23 Nisan 1923’te kurulan; Türkiye’de futbol faaliyetlerini yürütmek, futbolun gelişmesini ve yurt sathına yayılmasını sağlamak, bu konularda her türlü düzenlemeyi yapmak, kararlar almak ve uygulamakla yetkili kurumdur

TFF Hakkında: Ülkemizde futbolun ilk olarak 19. yüzyılın son çeyreğinde oynanmaya başladığı bilinmektedir.  İlk futbol kulübü ise yine İzmir’de İngilizler tarafından kurulmuştur. Daha sonra ise İstanbul’a bulaşan bu güzel salgın. Kadıköy ve Moda çayırlarını etkisine almasıyla beraber neredeyse tüm kentin ilgisini çekmeyi başardı.

Ayrıca 1897 yılında İzmir’den gelen karmanın İstanbul karmasıyla karşılaşması. Türk topraklarındaki ilk futbol maçı olarak tarihe not düştü.

Öte yandan İlk Türk futbol takımı ise Fuad Hüsnü Bey ile Reşat Danyal Bey tarafından devrin hafiyelerinden kaçabilmek adına. İngilizce isimle kurulan ‘Black Stocking’ oldu. Dahası bu takımın Rumlarla Papazın çayırında 1901’de oynadığı maç ise bir Türk takımının ilk futbol maçı olarak kayıtlara geçti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu