Balıkesir Merhaba Blog YazılarıEtkinlikGündemTeknoloji

Tofaş Yerli Üretime Başlıyor!

Tofaş; Fiat, Peugeot, Opel ve Citroen markaları için KO kodlu hafif ticari araçların üretimini yapacak. İşte ayrıntılar!

Tofaş Yerli Üretime Başlıyor!

Otomotiv sektöründeki hareketlilik hızla devam ediyor. Bilindiği üzere Tofaş, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamayla 23 yıldır Bursa’daki fabrikalarında ürettiği Fiat Doblo modeli için yolun sonuna geldiğini duyurdu.

Ticarinin İspanya’daki Stellantis fabrikasına transfer olmasıyla,

Bursa fabrikalarında doğan boşluğun nasıl değerlendirileceği merak konusu olurken, kısa bir süre önce yaşanan gelişme akıllardaki soru işaretlerini ortadan kaldırıyor. Zira Tofaş, dört marka için yerli hafif ticari üretimine başlıyor.

Tofaş Yerli Üretime Başlıyor!

Tofaş; Fiat, Peugeot, Opel ve Citroen için hafif ticari üretecek

Tofaş; Fiat, Peugeot, Opel ve Citroen markaları için KO kodlu hafif ticari araçların üretimini yapacak. Bursa‘da 2024‘ün sonunda üretilip 2025‘te piyasaya sürülecek ticarilerin ilk görüntüleri de kısa bir süre önce ortaya çıktı.

Bu araçların elektrikli versiyonları Luton/İngiltere’de, içten yanmalı ve hibrit sürümleri ise Bursa/Türkiye’de üretilecek. Araçlara baktığımızda ön panjur ve marka logosu dışında birebir aynı gözüktüklerini görüyoruz. Tabii burada herhangi bir teknoloji farklılığı gibi durumların olup olmayacağını ise önümüzdeki dönemlerde net bir şekilde öğreneceğiz.

Aynı durumun yeni nesil Fiat Scudo için de geçerli!

Elekriklileri İngiltere, içten yanmalı ve hibritleri ise Bursa’da üretilecek modelin Opel Vivaro, Citroen Jumpy ve Peugeot Expert versiyonları da olacak.

Tofaş Yerli Üretime Başlıyor!

 

Referans: shitdelete.net

 

Otomobil aldırma konusunda en etkili olan teknolojileri sizin için derledik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu