Gündem

Togg’da Talep Patlaması!

Milli elektrikli araç Togg’a olan ilgi büyük oldu. Sipariş sayısı 10 yılda satılan elektrikli araba sayısının 5 katı oldu.

 

80 Bin Sipariş Geldi

Yerli ve milli imkânlarla üretilen Elektrikli Araç Togg, tüm dünyada heyecan yarattı. Yerli üretim Togg’a olan ilgi ise beklenenden de yüksek oldu. Siparişlerin alınmaya başladığı günden bu yana ise toplam 80 bin sipariş geldi. Türkiye’de ilk günden yoğun ilgi göre Togg’un tüm dünyada da aynı şekilde karşılanması bekleniyor.

 

Toggda Talep Patlamasi1 Tr

 

Erdoğan “Söz Verdik ve Bu Hayali Gerçeğe Dönüştürdük”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Togg’da talep patlaması yaşadıklarını ifade etti. Erdoğan “Şu ana kadar 80 bin sipariş geldi. Togg akıllı cihazımızın üretim hedefi bu yıl 20 bin, inşallah 2030’a kadar 1 milyon Togg üretmiş olacağız. 85 milyon nüfusumuzun da burası ortak gururu. Siparişler yoğun. 60 yıllık hayal gerçek oldu. Söz verdik ve bu hayali gerçeğe dönüştürdük. 7 ayrı renkte Togg’larımız var. İnşallah bu ay sonundan itibaren caddelerimizi onlar da zenginleştirecek. Türkiye Yüzyılı’nın gerçek bir nişanesi olacak. İlk 24 saat dolmadan 22 bin 150 sipariş verildi. Ne diyorlardı, ‘bu arabanın fabrikası nerede’. Fabrikayı açtık, sonra ne dediler ‘üretemezsiniz’. Togg’u banttan indirdik mi, indirdik. Milletimiz bu heyecanın ortağı, asıl sahibidir. 2012’den beri ülkemizde satılan elektrikli otomobil sayısı 14 bin 780. TOGG ülkemizde 10 yılda satılan elektrikli otomobil sayısının 5 katı kadar siparişi sadece 6 günde aldı” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu